Redactie
Redactie Inspiratie 26 apr 2015
Leestijd: 3 minuten

5 manieren om geld te verdienen met je kookkunsten

Stel: je doet niets lievers dan koken. Recepten uitpluizen, de allerbeste producten scoren, en kokkerellen totdat je een ons weegt. We feel you. Maar met je passie zou je, als je dat wilt, geld kunnen verdienen. Wij geven je 5 ideeën.

1. Bied je gerechten aan op Thuisafgehaald

Een enorme plaat brownies gemaakt en niemand die ze op komt eten? Het perfecte recept voor erwtensoep aan het testen, maar twee pannen teveel over? Bied je gerechten aan op Thuisafgehaald.

Dit platform maakt het mogelijk om je kookkunsten te delen met mensen bij je in de buurt. Ruim 7500 Nederlandse thuiskoks koken dagelijks allerlei heerlijke maaltijden die andere foodies weer kunnen bestellen en afhalen. Rijk zul je er niet van worden, maar blij wel. En alles beter dan eten weggooien!

2. Word foodguide voor toeristen

Ken jij jouw stad of dorp op je duimpje en weet je waar alle lekkere culinaire plekken zitten? Word foodguide voor toeristen! Terwijl jij hen jouw favoriete hotspots laat zien, verdien je ook nog een zakcentje bij.

Je kunt je diensten bijvoorbeeld aanbieden op Withlocals, zonder enige tussenkomst van andere organisaties. Reizigers en hosts (jij, dus) kunnen via een app een afspraak maken en met elkaar chatten. Zo ontmoet je ook nog eens nieuwe mensen.

3. Word chef bij iemand thuis

Als je thuis de sterren van de hemel kookt, kun je dat wellicht ook bij iemand anders. Dit kun je ook aanbieden op Withlocals, maar er zijn meer platformen die thuischefs aan foodies koppelen. Tip: begin bij een vriend(in) of familielid om te oefenen; een zoveel-gangen-diner koken in iemand anders huis is niet gemakkelijk!

4. Leer iemand anders koken

Okee, met deze stap verdien je geen geld, maar je krijgt er wel héél veel voldoening van. Op Konnektid komen mensen samen die iets willen leren en mensen die een ander iets kunnen leren. Je kunt oproepjes plaatsen, zoals: “Wie leert mij Spaans?” of “Wie woont er in centrum Utrecht en kan mij Photoshop leren?”

Er staan ook heel veel oproepjes op met een culinair tintje. Expats die bijvoorbeeld een paar jaar in ons land wonen, leren graag onze lokale keuken koken. Onlangs zagen we de oproep: “wie leert mij écht goede stamppot maken?” Kijk, dat is dus leuk om andere mensen bij te brengen.

En wie weet kunnen zij jou weer wat leren; Spaans, bijvoorbeeld.

5. Begin een foodblog

Wij zijn de laatste die zullen zeggen dat je rijk wordt van een foodblog. Voor het geld moet je het dan ook zeker niet doen. Maar als je jouw culinaire verhalen deelt op een originele, positieve en verfrissende manier, er prachtige foto’s bij maakt, dit alles in een tof design giet én vaak updates plaatst, kun je absoluut een succesvolle foodblogger worden.

Wellicht wil je helemaal geen geld verdienen met je blog, dat hoeft natuurlijk ook niet. Maar als je flink wat bezoekers hebt (zeg: minimaal 50.000 per maand), dan zouden adverteerders geïnteresseerd kunnen zijn. Let wel op dat je altijd bedenkt of een merk goed bij je past en of je je er comfortabel bij voelt.

Zelf de sales voor je blog doen is geen eitje, gelukkig bestaan er goede agency’s voor die je daar bij kunnen helpen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.