Redactie
Redactie Inspiratie 20 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Dit 8-jarige meisje verdient duizenden euro’s per maand met bakvideo’s op YouTube

Dat food één van de populairste onderwerpen is op YouTube, hoeven we jullie culy’s niet te vertellen. De website AdAge publiceerde onlangs een lijst met de best scorende én best verdienende YouTubers. Een meisje op de lijst is wel héél bijzonder.

Een van de populairste culinaire sterren op YouTube is namelijk de 8-jarige (!) Charli. Op haar kanaal CharlisCraftyKitchen deelt ze haar beste baktips.

Volgens de berekening, gebaseerd op cijfers van Outrigger Media, zou Charli per maand gemiddeld $127,777 (omgerekend zo’n €118.000) verdienen aan advertentie-inkomsten. En daar is de fee die YouTube zelf krijgt al vanaf gehaald!

Miljoenen views

Het kanaal van de jonge bakster krijgt maandelijks zo’n 29 miljoen views. Haar video “Frozen Jello Popisicles”, geïnspireerd op de Disney-film Frozen, is bijvoorbeeld al ruim 57 miljoen keer bekeken.

Charli begon in 2012, toen was ze 6 jaar, met haar YouTube kanaal. Haar 5-jaar oude zusje Ashlee speelt ook vaak mee in de video’s; die mag proeven wat haar grote zus heeft gemaakt.

YouTube sterren

Naast Charli zijn er natuurlijk nog veel meer internationale YouTube sterren waar eten in de hoofdrol staat. Andere populaire kanalen zijn bijvoorbeeld: MosogourmetCookiesCupcakesandCardio, Howtocookthat, MycupcakeaddictionLaura Vitale in the Kitchen en Jamie Oliver. Die laatste verdient gemiddeld $32,000 per maand aan YouTube.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.