Redactie
Redactie Inspiratie 8 aug 2013
Leestijd: 2 minuten

Deze toprestaurants zijn hard to get, maar zó gaaf

Lekker & makkelijk natuurlijk, die heerlijke restaurants bij je om de hoek, maar soms smaakt het nog lekkerder als je wat meer moeite hebt gedaan om ergens aan tafel te schuiven. Culy selecteerde een aantal restaurants die niet erg toegankelijk zijn, maar zeker de moeite waard – áls het je lukt om er te komen. Mocht je nog een uitdaging zoeken deze zomer…

door Cathelijne Cras

The Rock

Wat dacht je van dit bijzondere rotsrestaurant in Zanzibar? Met prachtig uitzicht vanaf The Rock Terrace over de diepblauwe oceaan. De gerechten schijnen even zoveel indruk te maken en klinken in ieder geval verrukkelijk: met limoen gemarineerde vis carpaccio, gnocchi met vanille en garnalen & de absolute specialiteit van het huis: gegrilde kreeft.

Gagarin Restaurant

Ga je mee dineren in Yuzhno-Sakhalinsk? Nee, dat klinkt niet echt dichtbij, en dat is het ook niet. Maar het Gagarin Restaurant op de Kuril Islands (in het verre oosten van Rusland, ten noorden van Japan) is wel de moeite van een lange reis waard. Het laatste stukje vaar je per boot naar het verlate eilandje dat slechts één straat kent. Het kleine plaatsje ligt tussen rivieren, bergen en vulkanen. Bij Gagarin staat de chefkok voor je klaar met de zojuist gevangen zalm en ‘catch of the day’-sushi.

069411E

Sunset Grill

De meest fantastische zonsondergang beleven, terwijl je heerlijk zit te tafelen? Sunset Grill op het Mexicaanse eiland Isla Mujeres laat zelfs de mooiste plaatjes verbleken. Je zit midden op het strand en de kaart biedt je al het lekkers uit de zee voor je: gegrilde inktvis, quesadillas met kreeft, krokant gefrituurde snapper of zeevruchtenpaella. Dat wordt nog lastig kiezen… geniet ondertussen maar vast van heerlijke Margarita’s en het uitzicht!

Fäviken

Vers van het land. Dat is het motto bij het prachtige ‘farm-restaurant’ Fäviken in Järpen, Zweden. Het is gelegen aan de voet van de indrukwekkende Jämtland berg en het familiebedrijf beslaat maar liefs 8400 hectare. De menukaart van het restaurant wisselt dagelijks, afhankelijk van de beschikbare ingrediënten. Wil je de heerlijke smaak van Fäviken mee haar huis nemen? Dat kan! In de ouderwetse voorraadkast met vers gewekte groentes en fruit koop je een smakelijk souvenir. Leuk detail: gasten kunnen verblijven in het nabij gelegen guesthouse, waar stapelbedden (!) met bontkleedjes klaar staan om je ‘s nachts warm te houden.

sweden_SLIDE

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.