Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 7 jan 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze snoepjes zijn echte juweeltjes

Snoepjes die eruit zien als juweeltjes en die je nog kunt opeten ook: bij Sweet Saba in New York hebben ze snoep maken tot kunst verheven. De ‘designer candy’ ligt al bij het beroemde warenhuis Le Bon Marché in Parijs. Maar ook beroemde rappers zijn fan.

Fonkelende edelstenen, mixtapes van Justin Bieber Bieber tot aan N.W.A., zonnebrillen, horloges en chique cocktailringen: je kunt je ogen niet geloven als je ziet wat er allemaal van snoepgoed gemaakt kan worden als je de collectie van Sweet Saba bekijkt. Het zijn harde snoepjes, vaak met toegevoegde vitamine C en anti-oxidanten.

sweet saba snoep
Bron: Sweet Saba

Grote fantasie

Oprichtster Maayan Zilberman kwam op het idee voor haar bijzondere snoepjes dankzij haar opa. Als kind stond ze samen met hem in de keuken en het was vooral zijn eindeloze fantasie die ze van hem heeft overgenomen. Sweet Saba is naar hem vernoemd; ‘Saba’ betekent grootvader in het Hebreeuws.

Hoe kwam ze op het idee om kristallen en stenen te maken van snoepgoed? “Wat bijzonder is aan kristallen en stenen is dat ze allemaal uniek zijn. Ik wilde dat mijn snoepjes ook stuk voor stuk uniek zouden zijn” vertelt Maayan aan Business Insider. Geen twee stuks zijn hetzelfde. Bovendien schildert ze soms met de hand nog details op de snoepjes.

Sweet Saba
Bron: Sweet Saba

Champagne en bacon

‘Dat smaakt toch alleen maar zoet?’, horen we je denken. Maar nee, ook van de smaken is serieus werk gemaakt: die zijn samen met een voedingskundige ontwikkeld. Kurkuma, gember, gegrilde munt, olijfolie en bacon zijn er slechts een paar. De Rolex-snoepjes smaken uiteraard naar champagne.

De designer snoepjes zijn niet goedkoop: voor een mixtape betaal je zo’n 40 euro, de kristallen komen in sets vanaf vier stuks voor 20 euro. Maar dan heb je wel een uniek eetbaar cadeautje. Shop ze online op sweetsaba.com.

sweet saba snoep
Bron: Sweet Saba

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.