Redactie
Redactie Inspiratie 28 jan 2015
Leestijd: 1 minuut

Deze papieren muffinvormpjes maak je heel gemakkelijk zelf

Vanaf nu koop je geen kant-en-klare vormpjes meer voor je cupcakes of muffins, maar vouw je ze gewoon zelf! Van bakpapier! Het is supersimpel en het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Wij vertellen je hoe je ze maakt.

Wat heb je nodig?
Voor het maken van deze papieren muffinvormpjes heb je een muffintray, een klein potje of blikje en bakpapier nodig. Verder gebruik je een pen, liniaal en schaar om de vormpjes uit te knippen.

Instructies
1. Neem een muffintray en een blikje of potje die in de muffinvorm past. Dit kan bijvoorbeeld een blikje chocolademelk of energiedrank zijn, maar het maakt niet veel uit: als het blikje maar in de vorm past en de bodem raakt.

2. Knip nu vierkantjes van 12 bij 12 centimeter uit het bakpapier. Iets groter kan ook, afhankelijk van de grootte van de muffins die je gaat bakken. Knip er zoveel je nodig hebt.

3. Leg de stukjes bakpapier in de openingen van de muffintray en duw ze aan met het blikje. Pas wel op dat het papier niet scheurt.

4. Leg de vormpjes in de muffintray, vet ze eventueel in met wat bakspray of roomboter en vul ze vervolgens met je favoriete beslag. Nu kunnen ze de oven in!

5. Eenmaal gebakken til je de muffins aan de puntjes van het bakpapier uit de tray. Laat ze afkoelen en gemorste restjes die op de randen zitten kan je er zo afkrabben.

De lekkerste vulling!
En nu aan de slag! Kijk hier voor lekkerste muffinrecepten en je kan meteen van start. Veel plezier!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.