Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 20 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze Instagrammer maakt fantastische gebakjes op een stokje

Het lijken net ijsjes, maar de creaties die Instagrammer Raymond Tan maakt, zijn stiekem gebakjes. Op een stokje. Cake pops dus eigenlijk. Maar Tan brengt ze tot grote culinaire hoogten.

King of Cake Popsicles

We weten wat je denkt: cake pops? Hallo, 2012 called! En we moeten bekennen: het is ook even geleden dat we voor het laatst een lollystokje met een rond bolletje van taart erop aantroffen.

Toch blaast de Australische Raymond Tan de cake pop nieuw leven in. Hij wordt ook wel de King of Cake Popsicles genoemd. Want gebakjes op een stokje maken en versieren, weet hij tot kunst te verheffen.

Zijn cake pops zijn – in tegenstelling tot de variant die we nog kennen – niet rond, maar hebben meer de vorm van een Magnum. Zo is er ook méér oppervlak om te versieren. Ook de naam is ietsjes anders dan de 2012-versie: niet cake pops, maar cake popsicles.

In de leer bij de meester

Raymond gebruikt de meest waanzinnige kleurcombinaties en patronen, bloemen, dieren en zelfs bekende figuren uit de mode-industrie sieren zijn cake popsicles. Hij wordt inmiddels door grote modehuizen gevraagd om in opdracht gebakjes op een stokje te ontwerpen.

Jaloers op zijn talent? Onder de naam ‘Amour du Cake’ biedt hij ook workshops aan in Australië, Parijs, Seoul en Londen.

Check zijn site en volg hem op Instagram voor meer inspiratie.

Raymond Tan / cake popsicles
Bron: Amour du Cake

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.