Redactie
Redactie Inspiratie 4 mei 2012
Leestijd: 2 minuten

Deze feitjes over McDonald’s kende je nog niet

McDonald’s, wie kent de keten niet. Die grote gele M kennen we allemaal, evenals de herkenbare bakjes friet, samen met de dikke vette hamburgers. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat de McDonalds elke seconde ruim 75 hamburgers verkoopt, verspreid over heel de wereld? Wij geven je graag wat bijzondere McWeetjes.

Zo heeft  McDonald’s ruim 761.000 medewerkers wereldwijd, wat meer is dan de bevolking van Luxemburg! Alleen al in de VS neemt de Mac al 1 miljoen werknemers per jaar aan. Al die werknemers maken al die hamburgers, frietjes en andere gerechten voor meer dan 68 miljoen mensen per dag(!). Zo komen er dan ook dagelijks meer mensen bij de Mac dan er mensen in Engeland wonen.

Het is dan ook niet raar dat McDonald’s op de 90ste plaats staat qua grote bedrijven van de wereld, met een omzet van maar liefst 27 miljard. Dit verdienen ze trouwens niet alleen aan het eten, maar ook aan de franchise winkels van McDonald’s. Daar verdienen ze ook nog eens 8,7 miljard mee. Even om te vergelijken hoeveel dat is: alleen door de verkoop in die winkels zijn ze rijker dan het land Mongolië. Mede door de Happy Meal is de McDonalds niet alleen een van de grootse fastfoodketens, maar ook de grootste speelgoed distributeur van de wereld! En dat terwijl het in eerste instantie om een klein weggeef speelgoedje ging…

McDonald’s blijft ook groeien: in China opent de keten de komende 3 jaar elke dag een nieuwe vestiging. Ook breiden ze de bezorgdienst in meerdere landen uit. Op dit moment bezorgd de McDonald’s in 18 landen; 24 uur per dag.

Een promotiefilmpje van McDonald’s voor de bezorgdienst

Amerikanen blijven toch de grootse fans van de fastfoodketen. Zowel om vele hamburgers te eten (de Amerikanen eten namelijk in een jaar tijd wel 1 miljard pond rundvlees weg bij de keten), maar ook om er te werken. 1 op de 8 Amerikanen hebben namelijk ooit achter de frietpan gestaan bij McDo. Wist je bijvoorbeeld dat zelfs Sharon Stone, Shania Twain, Jay Leno, Rachel McAdams en Pink bij de McDonald’s hebben gewerkt, voordat ze beroemd werden?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.