Redactie
Redactie Inspiratie 30 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze culinair fotograaf maakt bizar lekkere porn-burgers

Mathew Ramsey brengt burgers naar een heel ander niveau! De term foodporn is inmiddels welbekend, maar deze fotograaf maakt met zijn rijke hamburgerfantasie heuse porn-burgers.

Op zijn website Pornburger.me kun je de burgers in vol ornaat bewonderen. Ramsey maakt bizarre burgers en zet daarvan prachtige foto’s in een hoge resolutie op zijn website. Ons loopt het water in ieder geval ontzettend in de mond…

Hij begon de website in februari als een uitdaging die hij een jaar wil volhouden. Hij wil dat burgerfans lekker hun gang kunnen gaan en zich niet schuldig voelen als ze er één eten.

Mijn doel: puur genot. Ik wil één zinnenprikkelende burger per week verslinden en op die manier mijn food en fotografie-passie ontwikkelen.

De burgers:

Week 1: the Bambi. Hertenvlees, Taleggio, bieten in ‘t zuur, gebakken spam (gepekeld varkensvlees), jachtsaus, zonnebloempitten… en dit alles op een kaiserbroodje.

Week 2: the Slumberjack. Biologisch rundvlees, hashbrowns, gebakken ei op cheddar-karnemelkbiscuits met de jus van een boerenworst.

Week 3: My Bloody Valentine. Tartaar van lamshart, een kwarteleitje, aioli van sardientjes, foreleitjes, chips van rode en gele biet en paarse aardappel, kappertjes en avocado-olie op een gegrild broodje.

Week 4: the Underberg-er. Cheese puffs (een soort Chipito chips), rundvlees, cheddar, sjalotjes, eendenvet en dat geserveerd met een milkshake.

Week 5: the Merman. Garnalentoast, rundvlees, zeewiersalade, beurre blanc, ingemaakte venkel, kappertjes en radijs.

Week 6: Mac Daddy. Gebakken mac ‘n cheese, kreeft, kool, tomaat en bacon in Jamaicaanse kruiden.

Week 7: the Dirdy Birdy. Confit van eend, kippenlever, paté van varkensvlees, gebakken kippenhartjes, sjalotjes, waterkers, vijgenketchup op een sesambroodje.

Week 8: the Full Mounty. Ribbetjes van rund, saus van beenmerg, dille, kwark, frietjes van zwarte knoflook en mosterdplant op een uienbroodje.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.