Culy
Culy Inspiratie 30 maart 2014

Deze culinair fotograaf maakt bizar lekkere porn-burgers

Mathew Ramsey brengt burgers naar een heel ander niveau! De term foodporn is inmiddels welbekend, maar deze fotograaf maakt met zijn rijke hamburgerfantasie heuse porn-burgers.

Op zijn website Pornburger.me kun je de burgers in vol ornaat bewonderen. Ramsey maakt bizarre burgers en zet daarvan prachtige foto’s in een hoge resolutie op zijn website. Ons loopt het water in ieder geval ontzettend in de mond…

Hij begon de website in februari als een uitdaging die hij een jaar wil volhouden. Hij wil dat burgerfans lekker hun gang kunnen gaan en zich niet schuldig voelen als ze er één eten.

Mijn doel: puur genot. Ik wil één zinnenprikkelende burger per week verslinden en op die manier mijn food en fotografie-passie ontwikkelen.

De burgers:

Week 1: the Bambi. Hertenvlees, Taleggio, bieten in ‘t zuur, gebakken spam (gepekeld varkensvlees), jachtsaus, zonnebloempitten… en dit alles op een kaiserbroodje.

pornburger1

Week 2: the Slumberjack. Biologisch rundvlees, hashbrowns, gebakken ei op cheddar-karnemelkbiscuits met de jus van een boerenworst.

pornburger2

Week 3: My Bloody Valentine. Tartaar van lamshart, een kwarteleitje, aioli van sardientjes, foreleitjes, chips van rode en gele biet en paarse aardappel, kappertjes en avocado-olie op een gegrild broodje.

pornburger3

Week 4: the Underberg-er. Cheese puffs (een soort Chipito chips), rundvlees, cheddar, sjalotjes, eendenvet en dat geserveerd met een milkshake.

pornburger4

Week 5: the Merman. Garnalentoast, rundvlees, zeewiersalade, beurre blanc, ingemaakte venkel, kappertjes en radijs.

pornburger5

Week 6: Mac Daddy. Gebakken mac ‘n cheese, kreeft, kool, tomaat en bacon in Jamaicaanse kruiden.

pornburger6

Week 7: the Dirdy Birdy. Confit van eend, kippenlever, paté van varkensvlees, gebakken kippenhartjes, sjalotjes, waterkers, vijgenketchup op een sesambroodje.

pornburger7

Week 8: the Full Mounty. Ribbetjes van rund, saus van beenmerg, dille, kwark, frietjes van zwarte knoflook en mosterdplant op een uienbroodje.

pornburger8

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Deze culinair fotograaf maakt bizar lekkere porn-burgers
Sluiten