Redactie
Redactie Culinair nieuws 1 okt 2014
Leestijd: 1 minuut

Deze Belgische bierbrouwer gaat het bier via een ondergrondse pijpleiding vervoeren

De Halve Maan is een historische brouwerij in het centrum van Brugge, waar al zes generaties lang bier wordt gebrouwen. Doordat ze door de jaren heen zó gegroeid zijn, werden ze bijna gedwongen van locatie te veranderen naar buiten de stad. De oplossing: een ondergrondse pijpleiding voor het vervoeren van bier. 

Om ervoor te zorgen dat de brouwerij toch in het historisch centrum van Brugge kan blijven liggen, bedachten de eigenaren het ludieke plan. In slechts een kwartier tijd zou het stelsel de ruim drie kilometer van brouwerij tot de bottelarij moeten overbruggen. Dit zorgt ervoor dat ruim 400 vrachtwagens minder per jaar door de stad hoeven te rijden voor het vervoer van bier.

Na verschillende testen te hebben gedaan, kunnen de eigenaren stellen dat het geen invloed zal hebben op de smaak, kwaliteit, het schuim en de kleur van het bier. Wel zullen ze na elke lading de pijpen moeten schoonmaken, om eventuele kruisbesmetting te voorkomen.

De directeur van de brouwerij hoopt dat volgend jaar kan worden begonnen aan de grootschalige verandering. Wij zijn benieuwd!

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.