Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 11 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

deLIGHTHOUSE in Amsterdam-Noord is een kombuchabar en patisserie in één

Kombucha en patisserie: twee termen die flink winnen aan populariteit in 2022. Daarom is het niet heel gek dat in ditzelfde jaar deLIGHTHOUSE in Amsterdam opende, waar je aan beide goddelijkheden je hart kunt ophalen. Een kombuchabar en patisserie in één dus, en dat allemaal aan de Klaprozenweg in Amsterdam-Noord.

deLIGHTHOUSE

Zoals wel meer goede ideeën ontstond ook deze door een creatieve samenwerking. Namelijk die van Leave Your Sword kombucha en Chocolatier Raaf patisserie. Deelden ze eerder al een productieplek, nu zijn wij smachtend publiek ook welkom om aan te schuiven voor een verrassende combi van deze twee hoogtepunten.

Kombucha

Tja, moeten we kombucha nog toelichten? We hebben zelden meegemaakt dat een drank waar iedereen enkele jaren nog nooit van had gehoord nu op elke menukaart en in de supermarktschappen staat alsof ‘ie er altijd al een plekje heeft gehad. De variaties op deze gefermenteerde frisdrank zijn eindeloos: van koffie- en citrusvarianten tot exemplaren met de meest zeldzame kruiden.

Vaak geldt wel: je houdt ervan of je hebt liever iets anders in je glas. Maar kombucha is niet eens alleen om te drinken, ook op het gebied van koken kun je met kombucha allerlei kanten op.

Kombucha en patisserie

Voor ons toch wel twee favorieten: patisserie en kombucha. En laat beide partijen achter deLIGHTHOUSE nou ook échte specialisten zijn. Verwacht dus cannelés uit traditionele koperen vormen – dat krijg je bij een patissier met Franse achtergrond – en verschillende kombucha’s van de tap. En dat die goed en gevarieerd zijn, heeft eigenaar Nicolas Adam al bewezen door al enkele jaren vaste leverancier te zijn van verschillende restaurants en bars.

De financier moet ook zeker genoemd worden; wij proefden een versie met miso en walnoot waar we nog steeds elke dag liefdevol aan terugdenken.

Amsterdam-Noord

Met een open productieruimte zie je wat er normaal gesproken achter de schermen gebeurt, iets waar we altijd wel warm van lopen. Let wel: deLIGHTHOUSE is alleen overdag geopend en je kunt er aan een bar aan het raam zitten om je zojuist aangekochte parels – een plak sake kasu brioche met huisgemaakte abrikozen en gemberjam anyone? – direct te verorberen.

Ook leuk: deLIGHTHOUSE verkoopt onder andere ook koffie van Kaap Koffie, sake van Otemba Sake en zuivel van Zorgboerderij Ons Verlangen.

Het adres van deLIGHTHOUSE

Klaprozenweg 46, 1032 KL in Amsterdam.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op het Instagramaccount van deLIGHTHOUSE.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.