De trend in Los Angeles: fonuts… een ‘gezondere’ donut?

Culy 3 feb 2015 Inspiratie

Het is dé trend in Los Angeles: fonuts. Donuts die niet gefrituurd, maar gebakken of gestoomd zijn en daardoor ook een stuk minder vet. En het leuke is: bij de speciale Fonuts winkel in Los Angeles zijn ze in – bijzonder lekkere – klassieke én culinaire smaken te krijgen.

In Londen zagen we het al eerder: donuts die gebakken worden en dus iets ‘gezonder’ zijn dan de klassieke gefrituurde donut. In Los Angeles is de zogenaamde ‘fonut’ nu een echte hit:

Naast de manier waarop ze worden gemaakt, hebben deze ‘fonuts’ nog iets heel bijzonders. In de winkel in Los Angeles staan namelijk naast de klassiekers als chocolade en vanilleglazuur, ook de smaken chorizo cheddar, blueberry Earl Grey en rozemarijn olijfolie op het menu. Yum!

En eet je liever glutenvrij of helemaal vegan? Dat kan bij fonuts ook! Wel vragen we ons af hoe veel gezonder deze fonuts nou zijn in vergelijking met de traditionele donut. Maar ach, who cares? Wij in ieder geval niet!

Fonuts | Don’t call it a donut
8104 West 3rd Street, Los Angeles

Reageer op artikel:
De trend in Los Angeles: fonuts… een ‘gezondere’ donut?
Sluiten