Redactie
Redactie Inspiratie 18 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Dé trend in San Francisco is… geroosterd brood (!)

Toast bij The Mill, een lunchroom in San Francisco, is een ware trend. Op een gemiddelde weekenddag worden er ruim 400 boterhammen getoast én verkocht. Wij vroegen ons af: wat maakt dit geroosterde brood met toppings nu anders dan anders?

Toast bij The Mill wordt gemaakt van ambachtelijk bereid brood, is ongeveer 4 centimeter dik en wordt rijkelijk belegd, met onder andere lokaal geproduceerde boter en jam. Voor toast met jam betaal je omgerekend zo’n €3,50.

En heel San Francisco loopt daar warm voor. Chef Josey Baker (ja, hij heet echt Baker van zijn achternaam) is de man achter de geliefde toast en vertelde aan Business Insider waarom de mensen er zo dol op zijn.

Het neemt ongeveer 48 uur in beslag om het brood te maken. Bij The Mill krijg je geen fabrieksbrood voorgeschoteld, maar natuurlijk brood, barstensvol smaak. Krokant aan de buitenkant en zacht en chewy aan de binnenkant.

De toppings bestaan onder andere uit amandelboter, verschillende soorten jam, maple syrup en homemade Nutella, die je naar eigen smaak met elkaar kan combineren.

Tot slot nog leuk om te weten: Josey Baker bakte altijd al vanuit huis zijn brood dat hij – op de fiets – leverde aan pizzeria’s, bakkerijen en supermarkten. Toen hij bij The Mill begon, deed hij daarom wat hij altijd deed. Hij maakte geen croissantjes of muffins, maar bakte ‘gewoon’ zijn eigen brood en serveerde het met simpele toppings. Dat bleek dus een grote hit!

The Mill, 736 Divisadero St., San Francisco

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.