Redactie
Redactie Inspiratie 13 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

De nieuwste trend: meringue op je koffie

Met een gewoon kopje koffie kun je bijna niet meer aankomen, zo lijkt het als we de trends in koffiebars zien. De nieuwste rage: meringue op je koffie!

In plaats van slagroom of geklopte melk wordt een koffie getopt met prachtige toefjes meringue schuim. De originele meringue latte komt van Takeout Drawing in Seoul, Zuid-Korea. Zij besloten hun espresso met melk te verrijken met een decadent hoedje van meringue.

Je kunt dit zelf natuurlijk thuis goed namaken. Klop eiwitten stijf in een brandschone kom, tot prachtige stijve pieken (een beetje citroensap of azijn kan helpen om de stevigheid te behouden). Spuit vervolgens met een spuitzak toefjes op je hete koffie. Je kunt het eventueel nog afmaken met een gasbrandertje. Succes!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Take Out Drawing

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.