Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 31 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Trend: de tacro, een kruising tussen een croissant en een taco

De tacro is de liefdesbaby van de croissant en de taco. En daarmee de nieuwste croissant-trend in het rijtje. Het is een creatie van Vive la Tarte: een patisserie en koffiebar in San Francisco. Ze staan pas een week op de kaart en zijn nu al een grote hit.

Tacro, olé!

Welke croissant-trends hadden we ook alweer? Er was natuurlijk de cronut, de croissant met ijs en recentelijk nog de crossushi: een croissant gevuld met de ingrediënten van sushi. En dan nu dus ook de tacro.

Wat moet je je voorstellen bij deze creatie? Het is een croissantje, dat wordt gebakken in de vorm van een taco. Of zie het als een taco, maar dan van croissantdeeg. Mocht je je afvragen of er iemand zit te wachten op de tacro: op de dag van de release waren alle 100 exemplaren binnen twee uur uitverkocht.

tacro croissant-trend
Bron: Vive la Tarte

Taco met een twist

De tacro’s worden gebakken bij Vive la Tarte in San Francisco. De eigenaren van deze patisserie en koffiebar zijn Arnaud Goethals en Julie Vandermeersch: een Belgisch echtpaar. Voor de opening van hun tweede locatie in de Amerikaanse stad, wilden ze een opvallend gerecht maken. De in Californië zo geliefde taco werd het uitgangspunt en die gaven ze een twist.

Ze serveren verschillende variaties van de tacro. Bijvoorbeeld met kip en avocado of pulled pork en ananas. Liever vegetarisch? Daarvoor maken ze een versie met jackfruit, van de barbecue. De tacro’s worden afgemaakt met een topping van verse kool, zoetzure uien, radijs, mangosalsa en cress. Vive la Tarte is bovendien van plan om elk seizoen een andere special op het menu te slingeren.

Speciaal croissantdeeg

Zelf maken? Je kunt natuurlijk gewoon een goede croissant nemen, die opensnijden en beleggen met dezelfde ingrediënten. Toch is dat niet helemáál hetzelfde: de patissiers van Vive la Tarte hebben de receptuur van hun croissantdeeg iets aangepast voor de tacro. Het is minder zoet dan gewoon croissantdeeg, zodat het meer in balans is met de andere ingrediënten.

Op naar San Francisco dan maar? Je vindt Vive la Tarte in het Ferry Building (aan de haven van SF) en aan Howard Street.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.