Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 2 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Waar koop je de mooiste tweedehands glazen en servies? 4 x handige tips

Tweedehands shoppen is beter voor het milieu én je portemonnee. Of je nu gaat voor een bont gedekte tafel of een strakke opmaak: er is voor ieder wel ergens een unieke parel te vinden. Waar je de mooiste tweedehands glazen en servies koopt? Culy heeft de leukste adressen verzameld.

Offline én online uiteraard.

Online

Geen zin, tijd, of mogelijkheid om offline op pad te gaan? Dan kunnen we een online zoektocht van harte aanraden. Op Marktplaats, uiteraard. Ga efficiënt te werk met wat specifiekere zoektermen. Probeer termen als vintage glazen, retro servies, of zoek op een bepaald decennium. Op zoek naar een specifiek design-item? Check dan ook even Catawiki. Etsy.com staat bomvol unieke snuisterijen in de categorie servies, glazen en bestek, maar ook voor een ultra gezellige aankleding van de rest van je eettafel en keuken.

Instagram

Het nieuwe windowshoppen vindt uiteraard plaats op Instagram. Het kanaal staat dan ook bomvol overheerlijke vintage vondsten, gecureerd door sympathieke kleine ondernemers die sowieso support verdienen. Wat dacht je bijvoorbeeld van La Louème, Rêveuse en Joué (ook te vinden op de Westerstraat in Amsterdam!). Belangrijke waarschuwing vooraf: je gaat hier extreem hebberig van worden.

Vlooienmarkt

Laten de maatregelen het toe, dan is de vlooienmarkt nog steeds dé plek voor de beste (en betaalbaarste) vondsten. En, niet geheel onbelangrijk, voor een goed verhaal en een bak gezelligheid. Check op deze kalender wanneer er eentje bij jou in de buurt is. Niks in de buurt? Wellicht op deze website wel. Check erna ook even onze tips hoe je je tafel het beste op kunt maken. Dat wordt een eitje met jouw tweedehands glazen en servies.

Winkels voor tweedehands glazen en servies

Nog niet uitgewinkeld na bovenstaande tips? Een goed bewaard geheim is Vintage by Maan op de Elandsgracht in Amsterdam. Elke week komt er een lading verse vondsten binnen vanuit Frankrijk, zorgvuldig uitgezocht tijdens menig vlooienmarkt-trip. Denk aan gevulde eierschalen en Luminarc champagne- en wijnglazen in alle kleuren van de regenboog. Maar ook sfeerverhogend Max Verboeket carnaval glaswerk in elke vorm en maat denkbaar. Meer van de klassieke stempel? Dan raak je vast niet uitgekeken bij Wempe & Wempe in Den Haag.

Voor een kleiner budget sla je sowieso je slag bij de kringloop. Woon je in een grote stad? Pak dan de trein of auto naar eentje die buiten de stad ligt. Nét iets minder servieskapers op de kust.

En heb je eindelijk een set sprankelende cocktailglazen op de kop getikt? We hebben de beste decoratietips ook even voor je verzameld.

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.