Redactie
Redactie Inspiratie 8 sep 2015
Leestijd: 3 minuten

De meest gefotografeerde gerechten van Nederlandse toprestaurants

Als Instagram-verslaafden leek het ons leuk om een lijst te maken van de meest gefotografeerde gerechten van Nederlandse toprestaurants. Denk bijvoorbeeld aan de steak tartare van De Librije, die op de hand wordt aangemaakt, en ‘de appel’ van restaurant Bord’Eau. Kijk, zwijmel en geniet!

1. Steak tartare bij ***De Librije – Zwolle

De steak tartare van De Librije is misschien wel de meest bijzondere die in Nederland wordt geserveerd. In plaats van een normaal bordje te gebruiken wordt deze à la minute op je hand bereid, waarna je hem vervolgens in één hap kunt opeten.

2. De appel bij **Bord’Eau – Amsterdam

In 2014 schreef culinair journalist Hiske Versprille een stuk over foodfotografie, waarbij ze zoveel mogelijk foto’s verzamelde van ‘De appel’ van restaurant Bord’Eau. Een memorabel gerecht dat ook bij de Culy-redactie in de smaak viel en wordt gemaakt van geblazen caramel en een ‘klokhuis’ van appelsorbet met ‘pitjes’ van chocolade.

3. Balinese god bij **De Kromme Watergang – Hoofdplaat

Een over het algemeen minder bekend gerecht, maar wel ontzettend vaak gefotografeerd is de ‘Balinese god’ bij restaurant De Kromme Watergang. Hier gieten ze vaker ingrediënten in bijzondere vormpjes, waaronder foie gras in de vorm van een schelp en zo ook bij dit dessert.

4. Toscanini tartufo

Al jarenlang staat Caffé Toscanini in Amsterdam op ons favorietenlijstje en dat komt met name door hun geweldige tartufo-dessert. Dit bestaat uit ijstruffels gerold door een mengsel van noten en karamel en wordt geserveerd met amaretto, slagroom en chocoladesaus.

5. Tonijntartaar bij Taiko – Amsterdam

Alweer een jaar geleden hadden wij de eer om te dineren bij Taiko, het Aziatische restaurant van het prestigieuze Conservatorium Hotel. De tartaar van tonijn word geserveerd in een speciaal daarvoor ontworpen doosje, met vijf toppings die je naar smaak kunt toevoegen.

6. Buddha beef bij Jaimie van Heije – Ouderkerk aan de Amstel

Jaimie van Heije is een jonge bevlogen kok wiens restaurant huist in Ouderkerk aan de Amstel. Hier kookt hij gerechten geïnspireerd door verschillende keukens van over de hele wereld, waaronder Indonesië, het land waar zijn familie vandaan komt.

Buddha beef is een gerecht met een buddha gemaakt van foie gras die door middel van eetbare verf goudkleurig is gemaakt. De rest van het gerecht bestaat uit huisgemaakte filet americain, toast, sesam en yuzu.

7. Oudhollandse snoeptafel bij Bolenius – Amsterdam

Bolenius werd eerder uitgeroepen tot het beste groenterestaurant van Nederland, maar dat is niet de enige reden om een bezoekje te brengen. De Oudhollandse snoeptafel is en blijft voor ons één van de meest memorabele manieren om friandises te serveren.

8. De lippen van Mae West bij **&samhoud places – Amsterdam

Tot slot de iconische lippen van Mae West, beter bekend als het wereldberoemde kunstwerk van Salvador Dali in de vorm van een bank. Bij &samhoud places, het 2-sterrenrestaurant van kok Moshik Roth, krijg je de lippen gemaakt van ganzenlever en omwikkeld met frambozengelei.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.