Redactie
Redactie Inspiratie 14 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

Nieuws: ***De Librije gaat verhuizen, **Librije’s Zusje gaat dicht

Jonnie en Thérèse Boer van sterrenrestaurant De Librije gaan verhuizen. Althans, hun driesterrenrestaurant De Librije gaat weg uit de huidige locatie (het Broerenkerkplein) en neemt intrek in het huidige Librije’s Hotel aan het Spinhuisplein in Zwolle.

Over de binnenplaats van het bestaande Librije Hotel is een overkapping gemaakt, waar het nieuwe De Librije restaurant komt. Het aantal couverts blijft gelijk, maar in het nieuwe restaurant komt een open keuken en een chefs table. “Een groot voordeel is dat de gasten gaan genieten van een complete Librije-beleving, aangezien alles onder één dak is: de hotelkamers, de winkel en de kook- & wijnschool”, aldus de eigenaren.

Voor de inrichting wordt er samengewerkt met interieur designer Eric Kuster. De heropening van De Librije vindt plaats op 20 januari 2015.

Toe aan vernieuwing

Jonnie en Thérèse zijn toe aan vernieuwing, zo vertelden zij. “Al meer dan 25 jaar zitten we met veel plezier in het huidige pand van Restaurant De Librije in Zwolle. Wij hebben hier enorme hoogtepunten beleefd en veel gasten mogen ontvangen. Anderhalf jaar geleden bespraken wij met elkaar dat het weer tijd is voor een grote verbouwing, alleen vroegen wij ons af: de verandering die wij voor ogen hebben, willen wij dat hier realiseren of pakken wij het nog een keer revolutionair aan? Wij hebben voor het laatste gekozen.”

Fans van De Librije hoeven niet bang te zijn, want: “er is geen sprake van een conceptwijziging. De gerechten en de service blijven hetzelfde, wellicht zelfs beter nu wij uit ons harnas kunnen kruipen”, aldus Jonnie & Thérèse Boer.

Librije’s Zusje

Naast het driesterrenrestaurant De Librije runt het stel ook de tweesterrenzaak Librije’s Zusje. Dit restaurant verdwijnt in Zwolle, maar gaat op in Librije’s Zusje Amsterdam, in het Waldorf Astoria Hotel.

Reserveren

Gasten kunnen tot en met 27 december 2014 reserveren voor restaurant De Librije op de huidige locatie. Voor een reservering op de nieuwe locatie van Restaurant De Librije aan het Spinhuisplein 1, dat opengaat op dinsdag 20 januari 2015, kun je hier klikken.

PUURST GERECHTEN HRPUURST GERECHTEN HRPUURST GERECHTEN HR

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.