Redactie
Redactie Culinair nieuws 13 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

De Librije gaat culinair samenwerken met Waldorf Astoria hotel in Amsterdam

Waldorf Astoria Amsterdam, het hotel dat in voorjaar 2014 in onze hoofdstad opent, gaat samenwerken met  Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle. De chefkok en gastvrouw/vinologe van de bekende sterrenrestaurants worden verantwoordelijk voor alle restauratieve voorzieningen in het Waldorf Astoria Amsterdam.

Sidney Schutte, voormalig chefkok van restaurant De Librije, is teruggekeerd uit Azië en zal als Executive Chef de dagelijkse leiding krijgen in het nieuwe hotel. De restauratieve voorzieningen omvatten onder andere een gastronomisch restaurant, de wereldberoemde Peacock Alley bar/lounge, de cocktailbar The Vault en exclusieve banquetingfaciliteiten, waaronder de Maurer Room.

De Librije zal haar welbekende culinaire signatuur in het Waldorf Astoria Amsterdam inbrengen. “Toen deze kans zich voordeed, hebben we nauwelijks een moment geaarzeld”, aldus Thérèse Boer. “We hebben ooit gezegd dat we een uitbreiding naar Amsterdam niet zouden uitsluiten, als zich een goede mogelijkheid aandiende. Het Waldorf Astoria Amsterdam hadden wij niet kunnen bedenken en niet durven dromen.”

Het Waldorf Astoria Amsterdam opent in april 2014 haar deuren aan de Herengracht 542 – 556, en is gevestigd in zes monumentale grachtenpanden.

v.l.n.r.:Jonnie en Thérèse Boer van De Librije, general manager Roberto Payer, en executive chef Sidney Schutte op het bordes van het hotel

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.