Redactie
Redactie Inspiratie 19 sep 2014
Leestijd: 2 minuten

De leukste weetjes over chocolade

Ook zo gek op chocolade? Dan vind je deze weetjes vast interessant. Zo hebben sommigen voor een reep chocolade wel héél veel over, en gingen in 1947 zelfs kinderen massaal de straat op om te demonstreren tegen de verhoogde prijzen van chocolade.

– De meest waardevolle chocoladereep werd in 2001 verkocht voor ruim 500 euro. Wat de reep zo speciaal maakte? Hij was begin 1900 mee op ontdekkingstocht naar Antartica geweest…

– Op Valentijnsdag kopen Amerikanen het liefst chocolade voor hun geliefden. Zo’n 26 miljoen kilo, om precies te zijn.

Bron: Flickr

– Chocolade heeft meer dan 600 smaakcomponenten. Rode wijn ‘slechts’ 200.

– In 1947 gingen honderden Canadese kinderen de straat op. Ze protesteerden toen de prijs van een chocoladereep verhoogd werd van 5 naar 8 cent.

Bron: Flickr

– Je hart gaat sneller kloppen van chocolade dan van zoenen.

– De meeste chocolade wordt verkocht op het vliegveld van Brussel. Ruim 80.000 (!) kilo chocolade gaat hier elk jaar over de toonbank.

Ruth Wakefield maakte per ongeluk ‘s werelds eerste chocolate chip cookie, zoals we deze nu kennen. Haar recept verkocht ze aan Nestlé, in ruil voor een levenslange voorraad chcocolade.

Bron: Flickr

Chocolate chip cookie dough ice cream werd niet door Ben & Jerry zelf bedacht. Zij kregen een anonieme tip via het suggestiebord in hun winkel in Vermont.

– Boeken kopen in een winkel die naar chocolade ruikt? 40% meer kans dat je thuiskomt met een kookboek of roman.

– De cacaoboom wordt in de wetenschap aangeduid als theodora cacao, wat ‘voedsel van de goden‘ betekent.

Bron: Flickr

– Een wachtwoord geven in ruil voor chocolade? Ja hoor. Uit een onderzoek in Londen bleek dat 70% van de mensen het zouden doen.

– Voor tien standaard chocoladerepen heeft een cacaoboom bijna een jaar nodig om genoeg vruchten te groeien.

– De film Willy Wonka & the Chocolate Factory uit 1971 werd gesponsord door Quaker. Om hun nieuwe Wonka-reep te promoten, kreeg de film een andere naam dan de oorspronkelijke titel van het boek: Charly & the Cholate Factory.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.