Redactie
Redactie België 7 mei 2014
Leestijd: 2 minuten

De leukste terrasjes in Vlaamse steden

Niets lekkerders dan op een warme dag op het terras zitten; glaasje wijn of flesje bier erbij, borrelhapjes op tafel… en genieten maar! Dit zijn onze favoriete terrasjes in Vlaanderen.

In de zomer is het op het Zuiderterras in Antwerpen heerlijk vertoeven. Na een wandeling langs de Schelde is dit terras de ideale plaats om even tot rust te komen. Het ligt als een aangemeerd schip aan de kade, en door de grote raampartijen en spiegels lijk je bijna in het water te liggen.

Antwerp_Zuiderterras_6330877097_a43ccf69c4_o_milo-profi.be

Alle Brugse terrasjes zijn bijzonder populair, maar dat van ‘t Klein Venetië spant toch wel de kroon. Je zit hier op een bevoorrechte plek te genieten, met ongehinderd zicht op de Rozenhoedkaai.

Rozenhoedkaai met winterse sfeerverlichting

Een heel leuk zomerterras is De Markten in Brussel. Deze ligt op de Oude Graanmarkt onder een stroom van lindebomen. Tip: in de zomer zijn er tal van leuke concerten!

culy0001

Op de vismarkt in Mechelen bevinden zich heel wat leuke terrasjes. Eén daarvan is Bar Popular. Dit is een gezellige bruine kroeg die hier en daar wat zuidelijke trekjes heeft. In de zomer is het genieten op het terras met een cocktail in de hand. Van Latin tot feestmuziek, van Mojito’s tot 20 jaar oude rum, van Duvel tot Desperados: het temperament is hier in alle facetten aanwezig.

Mechelen_5758277660_92644a6c5b_o

De Oude Markt in Leuven is ook bekend als de langste toog van de wereld. Je vindt er tientallen cafeetjes naast elkaar. Maar Leuven heeft veel meer te bieden. Zo heb je Café Commerce, een oude bruine kroeg met een prachtig uitzicht op de universiteitsbibliotheek. Het café ligt op de hoek van het Ladeuzeplein en het Hooverplein, een meer centrale ligging is er niet in Leuven.

Leuven_OudeMarkt_6330707599_b61c793ea5_o

De Godot in Gent is een trendy grand café. Het heeft een groot, gezellig terras waar je voor een cocktail of een frisse pint terecht kan. Deze zaak ligt vlakbij de Graslei in het centrum van de stad.

Gent_Graslei_5083406150_3d78737db0_o

Andere leuke terrasjes in Vlaanderen vind je hier: iedereenambassadeur.nl.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.