Redactie
Redactie Inspiratie 2 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Must-see: de leukste televisieprogramma’s van Anthony Bourdain

Anthony Bourdain staat bekend om zijn ongezouten mening, ruige levensstijl en ongekende kookkunsten. Hij is een typisch geval van ‘you either love him or hate him’, maar de Culy redactie is dol op hem! 

Anthony – of Tony, zoals hij graag genoemd wil worden – heeft jarenlang in de keuken gewerkt, maar houdt zich nu voornamelijk bezig met het schrijven van (kook)boeken en natuurlijk televisieprogramma’s. Wij zijn verslaafd aan zijn shows en zetten ze voor je op een rij, inclusief een aantal fijne video’s.

A Cook’s Tour

In zijn eerste programma ging de nog jonge Anthony Bourdain overal ter wereld op zoek naar authentieke plaatselijke gerechten.

In de onderstaande video zie je de eerste aflevering, opgenomen in Tokyo. De kwaliteit van de video zelf is helaas niet zo goed, maar dat mag de pret niet drukken.

No Reservations 

Het format van zijn bekendste televisieprogramma heeft veel weg van die van A Cook’s Tour, maar doordat de afleveringen langer zijn, is er meer ruimte voor cultuur. Hierdoor zie je veel meer van de gemaakte reizen, zijn belevingswereld en het plaatselijke eten. In plaats van alleen recepten en toeristische informatie.

No Reservations bleek echter een stuk succesvoller en werd maar liefst negen seizoenen op de buis uitgezonden. Daarnaast won het in 2009 zelfs een Emmy Award en wordt het nog regelmatig uitgezonden op 24Kitchen.

The Layover

In The Layover bezoekt Tony een stad gedurende 24 tot 48 uur en gaat hij op culinaire ontdekkingstocht. Hoe snel kun je de beste culinaire plekken van een stad ontdekken? Dát is de vraag.

Tijdens de show is Anthony Bourdain ook in Amsterdam geweest, waar hij onder andere at bij het Indonesische Tempo Doeloe, Noorderlicht in Amsterdam-Noord, de Febo en een haring op het Koningsplein. En hij moest natuurlijk ook langs de Amsterdamse coffeeshops. 

Parts Unknown

Parts Unknown is de nieuwste serie waarin Anthony Bourdain de hoofdrol speelt. Net als in de rest van zijn shows reist hij de wereld over en gaat hij op zoek naar lokale gerechten, alleen ligt hier de focus op minder voor de hand liggende locaties.

Het programma wordt uitgezonden op CNN en ontving onlangs zijn derde Emmy Award.

The Taste

Op dit moment is Bourdain te zien als één van de juryleden in The Taste UK en The Taste US, samen met domestic goddess Nigella Lawson en Ludo Lefebvre. Hierin strijden de koks samen met de door hen geselecteerde teams tegen elkaar, en blijft uiteindelijk uit elke groep één amateurkok over.

The Taste wordt dagelijks om 19:00 uitgezonden op 24Kitchen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.