Redactie
Redactie Inspiratie 2 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Kip is hip: de 8 beste plekken om kip te eten

Kip is hip! Heel etend Nederland is overstag en peuzelt massaal de kippetjes met huid en haar op. Maar waar eet je nu de beste? 

Hoewel Culy’s hoofdkantoor gevestigd is in Amsterdam, weten we ook dat het leven daar niet ophoudt. Daarom hebben we een mix gemaakt van persoonlijke favorieten en die van onze lezeres, verspreid door Nederland.

Van ‘t Spit – Amsterdam

Bij Van ‘t Spit eet je, anders dan bij de meeste zaken in deze lijst – louter kip van het spit. Daarbij maak je een keuze uit het lijstje bijgerechten (biologische frites, koolsalade, appelmoes) en kan het smullen beginnen.

De Clercqstraat 95, Amsterdam

Keuken Restaurant & Deli – Utrecht

Ook Utrecht heeft adresjes waar je terecht kunt voor een degelijk kippetje. Hoewel de hele kaart van Keuken geschikt is voor lekkerbekken pur sang (lees: charcuterie, viskroketjes, sardientjes en burgers alom), is de langzaamgegaarde kip van het spit zeker het proberen waard.

Oosterkade 30, Utrecht

Kip Gallery – Rotterdam Hoogstraat

Kip Gallery is opgericht door twee Portugese dames en is dé plek in Rotterdam voor als je zin hebt in een lekker stukje kip, maar het wel thuis wil opeten.

Hoogstraat 6a, Rotterdam

Rijsel – Amsterdam

Er is bijna geen restaurant dat zóveel lovende reacties krijgt en ze ook nog eens elke keer weer waar maakt. Hun poussin (piepkuiken) – gegaard in de rotisserie die je vanuit het restaurant kunt zien – is zo goed dat het in heel Nederland beroemd is.

Marcussstraat 52B, Amsterdam

Buds – Nieuw Milligen

Buds is een Hollands restaurant op de route tussen Amersfoort en Apeldoorn. De kip is afkomstig van de Veluwe en wordt naast ‘zoals ie is’ ook geserveerd met verschillende sauzen en garnituren.

Amersfoortseweg 202, Nieuw Milligen

De Biertuin – Amsterdam

Nooit eerder proefde de Culy redactie kip met een velletje dat zo krokant is als die bij De Biertuin. Verwacht geen sjieke aankleding of mooie borden, maar robuuste houten planken met daarop een halve kip, een portie goede friet en appelcompote om je vingers bij af te likken.

Linaeusstraat 29, Amsterdam

Café Colette – Haarlem

Café Colette in Haarlem is geïnspireerd op de Franse bistro’s en kent dan ook een erg klassieke kaart, met her en der wat internationale afwisseling. Steak tartare, rillettes van eend, zeevruchten en natuurlijk het piepkuiken sieren hier de kaart.

Oude Groenmarkt 22, Haarlem

Zocher – Utrecht

Ook bij Zocher kun je terecht voor een lekker stukje kip, met een ruime keuze aan bereidingen zoals Portugese piri piri, met truffelroomsaus of gevuld met een farce van chorizo, knoflook en pepers.

Lucasbolwerk 21, Utrecht 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.