Redactie
Redactie Inspiratie 9 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

De lekkerste trend van dit moment: de tortizza

We zien ze steeds vaker: pizza’s met een bodem van tortilla. Ze worden ook wel tortizza’s genoemd. Heel lekker én makkelijk thuis te maken. Wij doken in deze smakelijke trend!

Veel mensen bestellen liever een pizza dan dat ze ‘m zelf maken, om de simpele reden dat het maken van een homemade pizzabodem best wat tijd in beslag neemt. Nu zien we steeds vaker dat pizza’s op een bodem van tortilla worden gebakken. Dat is nog eens een slimme én smakelijke oplossing!

Het leuke is: we zien ze niet alleen bij de Turkse bakker om de hoek, maar ook bij hippe restaurants. Zo stond de tortizza ook op het menu bij het inmiddels gesloten streetfood lounge van &samhoud places in Amsterdam.

Receptjes

Hét recept voor de perfecte tortizza (of Turkse pizza) is afkomstig uit het boek Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver. Bekijk het recept hier. Of wat dacht je van deze drie variaties met onder andere ui, gorgonzola, mozzarella en rucola van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet?

Bij het recept van Jamie wordt de tortilla bedekt met tomatenpuree, gehakt, kruiden en salade. Maar je kan natuurlijk helemaal los met je eigen favoriete pizza-toppings zoals tomatensaus, geitenkaas, rucola, Parmezaan… you name it.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.