Redactie
Redactie Inspiratie 16 aug 2014
Leestijd: 3 minuten

10 x de lekkerste ijsjes ter wereld

Ben je deze zomer bijvoorbeeld in Florence, Rome, Parijs of in Amsterdam? Vergeet dan geen ijsje te halen bij onderstaande ijssalons. Wij selecteerden de mooiste én lekkerste salons van over de hele wereld.

Giolitti in Rome, Italië
Via degli Uffici del Vicario 40
www.giolitti.it

Als je met Google zoekt op ‘beste ijssalon in Rome’ dan komt meteen Giolitti tevoorschijn. De salon is de oudste van Rome (hij bestaat al sinds 1900!) en vind je werkelijk in iedere gids die over Rome geschreven is. Het ijs is er heerlijk en er zijn zoveel verschillende smaken dat je wel terug móét komen.

Bron: Flickr

Berthillon in Parijs, Frankrijk
31 Rue Saint-Louis en I’ile
www.berthillon.fr

Ook Berthillon gaat al langere tijd mee. Sinds 1954 bestaat de ijssalon en is steeds van vader op zoon gegaan: een echt familiebedrijf dus. Het ijs is homemade en wordt achter de winkel gemaakt van de lekkerste natuurlijke ingrediënten. Het zou dus zomaar kunnen dat je een vers stukje aardbei in je ijsje vindt.

Bron: Flickr

Metropolitan Deli in Amsterdam, Nederland
Warmoesstraat 135A
www.metropolitandeli.nl

Al eerder stond Metropolitan Deli op ons lijstje van favoriete ijssalons in Nederland maar ook op wereldniveau kan Metropolitan Deli heel goed meekomen. Naast de lekkere taarten, desserts en de beste huisgemaakte chocolade vind je hier heerlijk ijs dat iedere dag vers wordt gemaakt. En ben je een fan van chocolade-ijs? Dan zit je hier goed: ze hebben zes verschillende soorten.

Bron: Facebook

Perché no!… in Florence, Italie
Via dei Tavolini 19R
www.percheno.firenze.it

In Florence ga je voor een ijsje naar Perché no!… (vertaald: waarom niet!) En eerlijk gezegd is er ook geen reden te bedenken waarom je níet naar deze ijssalon zou gaan. Iedere ochtend wordt het ijs zelfgemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten en de smaken zijn seizoensgebonden.

Bron: Facebook

Salt & Straw in Portland, Amerika
2035 NE Alberta Street
www.saltandstraw.com

Benieuwd naar de smaken van Portland? Ga dan naar Salt & Staw want daar maken ze ijs van lokale en seizoensgebonden producten. En dat levert wel heel bijzondere smaken op: wat dacht je bijvoorbeeld van een wortel-watermeloensorbet? Of – daar zijn wij heel benieuwd naar – de honing-balsamico-aardbeismaak met peper. Jum!

Bron: Facebook

The Creamery in Kaapstad, Zuid-Afrika
Shop 4, Newlands Quarter, Dean Street, Newlands
www.thecreamery.co.za

Ethiopische koffie, zeezout/karamel of toch een bolletje pindakaas-ijs? Het zijn slechts een paar smaken die The Creamery in haar assortiment heeft. Kijk hieronder het filmpje en je wordt meteen verliefd op de ijsmakers:

Churn in Phoenix, Amerika
5223 N. Central Avenue
www.churnaz.com

Alle ijs-, koek-, gebak- en snoepliefhebbers opgelet! Bij Churn vind je echt álle zoetigheden je die maar kan bedenken. En als het om ijs gaat: alles is mogelijk. Je kan je eigen ice cream cookie sandwich samenstellen, er staat een hele lijst sundaes op het menu, en de lekkerste milkshakes… Wanneer gaan we naar Phoenix?

Milk in Los Angeles, Amerika
7290 Beverly Blvd
www.themilkshop.com

Of we nu alles wel zo’n beetje gehad hebben? Nee hoor. Bij MILK hebben ze de lekkerste ijstaarten én – om bij weg te dromen – macaron ice cream sandwiches. De red velvet variant schijnt de lekkerste te zijn.

Vaffelbageriet in Kopenhagen, Denemarken
Vesterbrogade 3

Dat het beste ijs bij de oudste ijssalons vandaan komt bewijst ook Vaffelbageriet. De salon bestaat al sinds 1906 en is nu overgenomen door alweer de vierde generatie. Ieder jaar worden er naast de traditionele recepten nieuwe smaken uitgeprobeerd en ook hier wordt alles zelfgemaakt.

Gelato Messina, Australië
Verschillende locaties in Australië
www.gelatomessina.com

In Australië is één ijssalon de beste en dat is Gelato Messina. Gelukkig zijn er verschillende vestigingen dus het maakt niet zo gek veel uit waar je in Australie bent, grote kans dat er eentje dichtbij zit. Waarom je echt naar Gelato Messina moet? Bekijk de foto’s op de Facebookpagina en we hoeven niks meer te zeggen…

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.