Redactie
Redactie Gadgets 11 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

Chocoladewinkel À la mère de famille in Parijs maakt prachtig receptenboek

À la mère de famille is de oudste chocoladewinkel van Parijs. En nu is er ook een prachtig receptenboek, geschreven door van Julien Merceron, de huidige patissier, chocolatier, glacier en confiseur in de À la mère de famille winkel aan de Rue du Faubourg-Montmartre. Toen dit boek onlangs ook in Nederland uitkwam, kon Culy’s Parijse foodblogger Marina het niet laten een kijkje te nemen in een van de winkels.

“Met negen verkooppunten in Parijs zou je bijna kunnen zeggen dat ze tout Paris voorzien van goede chocolade; én meer. Denk aan zachte caramels die snel op je tong smelten of hele pure chocolade die een harmonieuze zoet/bittere nasmaak achterlaat die je doet verlangen naar meer.

Omdat je niet altijd een retour Parijs kan boeken voor deze (Franse) lekkernijen is het boek een goed alternatief. Een dik groen boek met een voorkant die net op de etalages lijkt van de winkels.

Vaak vind ik kookboeken moeilijk toepasbaar in de keuken omdat de technieken niet simpel genoeg zijn voor de meeste mensen. Ook zie je vaak in patisserieboeken ingredientenlijsten die langer is dan je wekelijkse boodschappenlijst. In dit boek is dat anders: de chocoladerotsen van Biarritz hebben bijvoorbeeld slechts drie ingredienten nodig om gemaakt en gegeten te worden. Stap voor stap wordt het uitgelegd, aan de hand van mooie foto’s, die je gemotiveerd houden om het eindresultaat te bereiken.

Het boek van Julien Merceron is overzichtelijk en bevat zelfs een mini culy woordenboek zodat je weet wat moeilijke termen betekenen. Perfect om op een zondagmiddag open te slaan met een kop thee en te bedenken wat je eens zal maken. De citroencake die er zo appetijtelijk uitziet of toch de pasta van gezouten boter karamel met vanille op toast…? Hmmm, zo lastig.”

À la mère de famille, het receptenboek
€ 29,95 in de boekhandel en online

Rungis 002Rungis 007Rungis 020Rungis 043

Foto’s: Bani Nanda

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.