Redactie
Redactie Inspiratie 6 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

De kaasschaafsalade (Ottolenghi, eat your heart out!)

Ottolenghi heeft de trend gezet als het gaat om gezonde, kleurige salades van linten en slierten. Maar hoe doe je dat thuis nou eens gemakkelijk na? De oer-Hollandse kaasschaaf biedt uitkomst!

door Shot of Joy

Leef je uit bij de groentekraam op de boerenmarkt en koop alles van het seizoen waar je de hand op kunt leggen: bieten en wortels in alle kleuren, een knolletje venkel, een komkommer, een Goudreinet of een bos radijs. Oké, het is nog maar net lente, maar als je een paar mooie (groene) asperges tegenkomt, mogen die er ook doorheen.

Zorg voor een scherpe kaasschaaf (anders kom je niet door de harde wintergroenten heen) en snijd de groenten in plakken en linten en drapeer ze mooi op een bord.

Nu komt de crux: de dressing. Want zonder is deze salade niet meer dan een bord rauwkost, mooie rauwkost weliswaar, maar rauwkost. Dus meng twee delen volle yoghurt of mayonaise met één deel tahin, geperste knoflook naar smaak en wat citroensap voor een dressing. Verdun indien nodig met wat water, en breng op smaak met peper en zout.

Extra lekker: rooster en hak wat hazelnoten, amandelen of walnoten fijn en strooi deze erover heen.

Meer inspiratie? Check Shot of Joy voor dagelijkse inspiratie.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.