Redactie
Redactie Inspiratie 14 mrt 2014
Leestijd: 3 minuten

Dé culinaire hotspots in Madrid

Madrid, een stad om je (culinaire) hart aan te verliezen. Op elke hoek kom je wel een restaurant of bar tegen en overal kun je churros con chocolate of de lekkerste ham eten. Een echte foodstad waar eetliefhebbers zich kunnen laven aan de beste gerechten.

door Chantal Bolleman

Mercado de San Miguel

Een plek waar vele Madrilenen zich bevinden is Mercado de San Miguel. Vooral op zondag is dit dé plek om heen te gaan. San Miguel is een overdekte markthal met alle denkbare gerechten uit Spanje; van geweldige tapas tot speciale koffie. Als je in Madrid bent moet je dit in ieder geval hebben gezien.

Mercado de San Miguel zit op Plaza de San Miguel, s/n, 28005 Madrid. Het zit dicht bij metrostation La Latina (lijn 5) en direct naast Plaza Mayor.

Horno La Santiaguesa

Zin in iets lekker voor bij de koffie? Dan zit je helemaal goed bij Horno La Santiaguesa. Madrilenen zijn echte zoetekauwen en dat zie je in deze bakkerij terug. Deze bakkerij is al jaren een begrip in Madrid. Het gebak en het brood wordt nog steeds op authentieke wijze gemaakt, en tijdens de feestdagen verkopen ze lekkernijen zoals Roscon de Reyes.

Horno La Santiaguesa zit op Calle Mayor 73, 28013 Madrid. Het zit dichtbij Palacio Real en metrostation Opera (lijn 2, 5).

Bron: Flickr

Taberna Malaspina

In Madrid heb je overal restaurantjes waar je goedkoop, lekker en veel kunt eten. Een leuk restaurantje dat aan deze eisen voldoet is Taberna Malaspina; het zit er altijd vol met lokale bewoners. Ik raad je dan ook aan om voor 20.00 uur binnen te lopen, ook al is dat voor Spaanse begrippen redelijk vroeg. Ze hebben een uitgebreide wijnkaart, heerlijke koude en warme tapas, grote salades en natuurlijk ook de bekende croquettas.

Malaspina zit op Calle Cadiz 9, 28012 Madrid. Het dichtstbijzijnde metrostation is Vodafone Sol. (lijn 1, 2, 3)

Asador Donostiarra

Heb je zin in een goed stuk vlees en wil je wat luxer uit eten gaan? Dan is Asador Donostiarra een aanrader. Dit restaurant staat niet alleen bekend om zijn vlees maar ook om het feit dat veel Real Madrid voetbalspelers er vaak komen eten. Je betaalt wel wat meer voor je gerechten, maar het is absoluut de moeite waard.

Asador Donostiarra zit op Calle Infanta Mercedes 79, Madrid. Het dichtstbijzijnde metrostation is Tetuán (lijn 1).

Las cuevas de Luis Candela

Dit restaurant is een van de beste van Madrid. Je ontdekt hier de een echte traditionele Spaanse sfeer; ook het interieur is typisch Spaans met tegeltjes, hout en kruiken aan het plafond. De specialiteit hier is geroosterd speenvarken: subliem. Dit restaurant is al tientallen jaren een begrip. Het is vernoemd naar de bandiet Luis Candelas die een soort Robin Hood was: hij stal geld om zo de armen kunnen helpen. Reserveren is wel echt nodig, het zit hier altijd vol!

Las cuevas de Luis Candela zit op Calle de Los Cuchilleros, 1, Madrid. Het dichtstbijzijnde metrostation is Puerta del Sol (lijn 1, 2 en 3)

Bron: Flickr

El Botin

Een restaurant dat niet in deze lijst mag ontbreken is El Botin. Dit zou het oudste restaurant ter wereld zijn. Vanwege dit feit us het een ware toeristische trekpleister geworden. De menukaart is heel divers, ze hebben typische Spaanse gerechten en daarnaast nog een diversiteit aan hors d’oeuvres.

El Botin zit op Calle Cuchilleros 17, 28005 Madrid. Het dichtstbijzijnde metrostation is La Latina (lijn 5).

Bron: Flickr

Chocolateria San Gines

Voor de beste churros ga je naar ‘Chocolateria San Gines’. San Gines is 365 dagen per jaar geopend. Al sinds 1894 worden hier de beste churros gemaakt. Madrilenen eten ze het liefst tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Sinds 2010 heeft San Gines ook een vestiging in Tokio.

San Gines zit op Pasadizo de San Ginés 5, 28013 Madrid. Het dichtstbijzijnde metrostation is Vodafone Sol (lijn 1, 2, 3)

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.