Redactie
Redactie Inspiratie 10 jul 2013
Leestijd: 3 minuten

De beste luchtvaarmaatschappijen voor eten op grote hoogte

Helaas is reizen in business class niet voor iedereen weggelegd, maar wanneer je de volle pond betaalt is het wel fijn om waar te krijgen voor je geld. Uiteraard hebben we het dan niet over de stoelen of het aanbod aan films, maar het belangrijkste van alles: het eten! The Daily Meal maakte een top 13 met de vliegtuigmaatschappijen die het lekkerste eten in de eerste klas serveren. All aboard!

Zit business class er de komende tijd voor jou niet in? Wees dan niet getreurd, eerder maakten we namelijk al een lijst met het lekkerste vliegveld-eten over de hele wereld.

13. Taca Airlines

Wakker worden tijdens een vlucht met de perfecte wentelteefjes met verse perziken en een goddelijke vanillesaus klinkt misschien als een droom, maar is de zoete realiteit wanneer je met TACA airlines vliegt.

12. American Airlines

Wau! American Airlines is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die passagiers in de eerste klas de kans biedt hun maaltijd van tevoren te kiezen. Wel een plaatsje waard wat ons betreft.

11. Lufthansa

Lufthansa biedt elke twee maanden een nieuwe selectie wijnen aan die perfect aansluiten bij de menukeuzes. Daarnaast is ook het eten niet slecht, denk aan gepocheerde kreeft in een saffraanreductie met paddestoelen pompoen.

10. Virgin Atlantic

Virgin Atlantic speelt perfect in op de verschillende tijdzones en je biologische klok. Is de lokale tijd bijvoorbeeld zeven uur ‘s ochtends, maar voor je gevoel al later op de avond? Dan is je favoriete avondeten om de hoek.

9. Qantas

Bij Qantas kunnen zowel vlees-, vis- als vega eters genieten van een bijzonder acht gangen-menu met gerechten als gewokte paddestoelen en gekruide tofu. Daarnaast bieden ze je in overleg hun “vliegtuig sommelier” de beste wijnen aan.

Bron: Qantas

8. British Airways

Niet alleen het diner wordt bij British Airways tot in de puntjes verzorgd, je kunt er zelfs een high tea bestellen inclusief sandwiches, taartjes en verschillende theesoorten uit de hele wereld.

7. Air France

Bij Air France krijgen gasten de gelegenheid hun salades aan te passen naar hun persoonlijke wensen waarna ze een heerlijke warme maaltijd kunnen verwachten, inclusief een mandje vers warm brood.

6. Cathay Pacific

Hoewel de Aziatische suggesties op het menu zoals wonton soep en geroerbakte zeevruchten niet te versmaden zijn, is de ravioli met cherry tomaten ragù en rucola de échte  aanrader. Daarnaast worden alle gerechten gemaakt naar smaak zodat de passagiers precies kunnen zeggen wat ze wel of niet willen.

5. Swiss Airlines

De gerechten van Swiss Airlines zijn samengesteld om de verschillende regio’s van het land tijdens een vlucht te laten proeven. Daarnaast worden alle gerechten vergezeld (als je dat wenst) met regionale wijnen en afgesloten met een selectie lokale kazen.

4. Thai Airways

Tijdloze tradities vormen het hart van het menu van de eerste klas bij Thai Airways. Denk hierbij aan Garnalen Chu-Chee, een traditioneel Thais gerecht met garnalen, pepers, kokosmelk, vissaus en Kaffir limes. Met ongeveer veertig gerechten op hun menu en hun optie om van tevoren te kiezen kunnen ze goed inspelen op de specifieke wensen van elke gast. Daarnaast krijgen eerste klas gasten bij binnenkomst een glas Dom Perignon of Bollinger champagne.

Bron: Wikimedia

3. Emirates

Vlieg je met Emirates? Dan heb je de jackpot te pakken. Hier kun je namelijk een zeven gangen-menu verwachten inclusief amuses, een soep, salades, desserts, kazen en nog veel meer. Alles is vers, van extreem hoge kwaliteit en alleen de beste ingrediënten worden gebruikt. Zelfs de koffie wordt ter plekke gebrouwen.

Bron: Emirates

2. Singapore Airlines

Singapore Airlines staat bekend voor het verwennen van haar eerste klas-passagiers, volledig in Aziatische stijl. Je kunt gerechten kalfsvlees in een pecankorst met rode ui-marmelade verwachten samen met een glas vintage Dom Perignon, maar het zijn de desserts die je helemaal naar de culinaire hemel brengen.

1. Etihad Airways

Etihad serveert verschillende menu’s en biedt de mogelijkheid om gerechten aan te passen naar je persoonlijke smaak. Daarnaast is het de eenvoud en pure perfectie die deze luchtvaartmaatschappij naar de eerste plaats brengt, samen met een speciale chef die is aangenomen om gasten de menu’s precies uit te leggen.

Bron: James

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.