Redactie
Redactie Inspiratie 12 jul 2013
Leestijd: 4 minuten

Culy selecteert: de beste koffietentjes in Londen

Waar ter wereld we ook komen, een goede kop koffie gaat er altijd wel in. Maar zeg dat je in… Londen bent. Waar ga je dan heen voor de beste bak? Wij geven je graag een aantal lekkere suggesties. Sla op en gaat heen!

Shoreditch Grind, 213 Old Street

Deze tent aan Old Street is befaamd bij zowel locals als koffieliefhebbers uit andere landen. Het is een koffietent, maar je kunt er ook ontbijten, lunchen en dineren. Ze hebben zelfs toestemming om ‘s avonds laat als bar open te blijven. Hun motto is “We make amazing coffee…. fun.”. Nice!

Wat bestel je hier?: Espresso van de eigen Shoreditch blend. ‘s Ochtends de cherry granola erbij en later op de dag een plakje banana pecan cake.

Tapped and packed, meerdere locaties

Bij TAP is het hip zitten. Er zijn inmiddels al drie vestigingen in de stad: aan Rathbone Place, Tottenham Court Road en Wardour Street. Allemaal even leuk. Fijne sfeer, goed personeel en top koffie.

Wat bestel je hier?: Je favoriete koffie. Je kunt hier ook fijn ontbijten, dus bestel klassieke Engelse porridge met een aantal toppings (bruine suiker, chocolate chips, pecannoten…)

Coco di Mama, 90 Fleet Street

Deze populaire Italiaanse tent vind je inmiddels op drie locaties in de stad (90 Fleet Street, 115 London Wall and 8 Queen’s Head Passage). Daniel Land en Jeremy Sanders begonnen de zaak in 2011 om Londenaren enthousiast te maken voor Italiaanse koffie én hapjes.

Wat bestel je hier?: Dit is dé plak to grab a Sicilian Al Bronzo pasta met een goede koffie to-go.

bg2

Monmouth Coffee, 27 Monmouth Street

Een van de eerste ambachtelijke koffiebranders van in Londen, het aansluitende café is sinds de opening 1978 altijd druk geweest. Een waar instituut. Inmiddels zijn er trouwens 3 vestigingen, maar die aan 27 Monmouth Street in Covent Garden is de ‘echte’.

Wat bestel je hier?: Espresso van Keniaanse bonen, vers voor je neus gezet. En koop vooral ook een zak bonen voor thuis!

Flat White, 17 Berwick Street

Deze Australische koffiebar opende in 2005 in het hippe Soho, aan een drukke straat vlakbij Berwick Street Market. De naam komt uiteraard van de Flat White-koffie, die een beetje tussen een cappuccino en latte inzit; een beetje meer melk dan een cappuccino en een beetje meer schuim dan een latte. Een tijdje geleden opende een tweede vestiging, Milk Bar, aan 3 Bateman street.

Wat bestel je hier?: De flat white, duh.

Gail’s Bread, heel veel locaties

Een keten met hele fijn tentjes met goddelijke koffie en broodjes. Als je een Hollandse broodliefhebber bent, is dit de plek om vers (bruin) brood te halen. Veel beter dan het voorgesneden ‘brood’ uit de Britse supermarkt.

Wat bestel je hier?: Een latte macchiato! Je krijgt een kleine ‘cup to go’ , maar de kwaliteit is top. Oja, en een stuk brood natuurlijk.

Culy.nl  2013-07-12 om 11.59.56

The Elgin, 255 Elgin Ave

Geen klassieke koffiebar, maar een pub waar je de hele dag kunt rondhangen. Je eet hier heerlijk (hamburgers, coquilles, kroketjes, chorizo), maar je drinkt hier vooral goddelijke koffie. Want: hier werken geweldige barista’s. ‘s Avonds werken zij zelfs samen met de heren van de cocktail, zodat er spannende drankjes ontstaan.

Wat bestel je hier?: De Espresso Martini. Oh yeah!

Look mum no hands, 49 Old Street

Grappig tentje met een even zo leuke naam. Het is namelijk een tentje voor fietsliefhebbers! Elk jaar wordt de Tour de France er op groot scherm gekeken, en je kunt bij de aansluitende fietsenmaker je fixie wegbrengen. Barista Jaanus Savisto zorgt er ondertussen voor dat elk kopje koffie speciaal is. Hier kun je trouwens ook een goede salade eten of ‘s avonds een wijntje nippen.

Wat bestel je hier?: Een verse bak flinke koffie om bij te komen van je rondje fietsen door Londen.

Slate Coffee London, 96 Curtain road

Een heel erg klein maar knus tentje, de vibe is er goed en ze draaien vaak laidback hiphop. De koffie is heerlijk maar de broodjes en sapjes zijn ook must-bite. Omdat het een klein tentje is, kun je er prima babbelen met het personeel.

Wat bestel je hier?: Cappuccino met een stukje cake

2011-10-27_145025

Kaffeine, 66 Great Titchfield Street

Een verborgen juweeltje, dat aanvoelt als een oase van rust aan het drukke Oxford Street. Je zit hier aan hoge krukken aan de houten lange bar. Classic. Tip: bluf en zeg dat je een barista bent en mee wil kijken achter de bar. Als je vertelt dat je geïnteresseerd bent in koffie, willen ze je graag meer vertellen.

Wat bestel je hier?: Een lekkere latte.

Prufrock Coffee, 23-25 Leather Lane

Dit trendy tentje in oost-Londen wordt gerund door Gwilym Davies, die 2009 de titel van Beste Barista ter Wereld won. Wauw. Dit is echt een top notch koffiezaak; met de beste espresso, barista kunst en een pour-over bar. Oh, en niet te vergeten: veel fijne zoete en hartige snacks.

Wat bestel je hier?: Een espresso, natuurlijk. Laat de barista’s je adviseren.

Street Coffee, 160 – 164 Goswell Road

Dit is net een grote huiskamer, waar je je heerlijk in één van de fauteuils kunt laten vallen. ‘Come happy, leave edgy’ is het credo hier. Laad je op met een lekkere beker koffie en you’re good to go!

Wat bestel je hier?: Chai Tea Latte!

bg6

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.