Redactie
Redactie Inspiratie 30 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

De beste koffie hotspots in Parijs

Hoewel je in Parijs natuurlijk op ontelbaar veel plekken een lekkere kop koffie kunt drinken, zijn dit dé hotspots volgens Serious Eats. Kun je net als wij geen dag zonder koffie? Zet deze vier dan absoluut op je lijstje voor je volgende tripje naar deze heerlijke stad. Paris, je t’aime! 

041013-coffee-paris-brokenarm-1_edited-1

1. The Broken Arm, 12 rue Perrée, 75003
Hier kom je dus wél voor de sfeer en het mooie interieur (naast de lekkere koffie uiteraard). Dit café slash kledingwinkel in het derde arrondisement is hip en tegelijkertijd een tikje vreemd (!), maar zeker de moeite waard. Hier drink je je koffie heerlijk achter het raam in het zonnetje met gezellig wat groen om je heen.

Over op de koffie: de enthousiaste én kundige barista’s maken ook hier de met liefde de lekkerste espresso’s van Solberg & Hansen voor je. Liever ouderwetse filterkoffie? Ook daarvoor ben je bij The Broken Arm op de juiste plek. Je maakt je ontbijtje compleet met bijvoorbeeld heerlijke knapperige granola of een croissant met verse kaas.

2. Telescope, 5 rue Villedo, 75001
Als je maar weinig tijd hebt in Parijs, mis dan in ieder geval het fijne café Telescope niet. Zelfs koffie geeks van buiten Parijs komen naar deze plek voor de goddelijke koffie. Hier kom je ook echt voor de koffie, aan wifi doen ze namelijk niet en ook het assortiment zoetigheden is bescheiden.

Probeer eens de filterkoffie van Solberg & Hansen – een Scandinavische koffieleverancier – of ga voor een espresso met geroosterde bonen van het Engelse merk Has Bean.

041013-coffee-paris-kookaboora-1-2

3.Kooka Boora, 62 rue des Martyrs, 75009
Op steeds meer plekken worden speciale koffiesoorten aangeboden, zo ook bij Kooka Bora. Hier worden voor de latte’s, espresso’s en cappuccino’s geroosterde bonen gebruikt van het Parijse Café Lomi, dat koffie levert aan diverse cafees en restaurants in Parijs en daarbuiten.

Dit gezellige café is niet zo’n typisch Parijse hotspot waarbij je langs het raam mensen zit te kijken. Nee, hier drink je de beste koffie terwijl je lekker bladert door één van de boeken uit de boekenkast. De espresso’s zijn fantastisch, maar probeer ook eens de koffie gemaakt met een Aeropress. Veel barista’s lopen er al mee weg!

041013-coffee-paris-tenbelles-1

4. Ten Belles, 10 rue de la Grange aux Belles, 75010
Dit charmante plekje vlakbij het kanaal is gewoon altijd goed. Er is een steeds wisselend aanbod van bonen van verschillende koffiebranders (daar is ‘ie weer: bijvoorbeeld Has Bean). Trek gekregen na je kopje koffie? Probeer zeker één van de homemade zoete gebakjes of kleine lunchgerechten. Aangeraden wordt zowel de espresso als de perfect gemaakte filterkoffie. Ondertussen kijk je heerlijk uit op de rue de la Grange…. Zucht. Waren we maar alvast in Parijs!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.