Redactie
Redactie Inspiratie 16 dec 2014
Leestijd: 3 minuten

De 12 hotste restaurants in Amsterdam volgens Eater

Onlangs vroeg de culinaire website Eater Elizabeth Auerbach, bekend van haar recensieblog Elizabeth On Food, om een lijst te maken met de hotste restaurants in Amsterdam. Van RIJKS tot Mossel & Gin: dit zijn dé restaurants om op je lijstje te zetten. 

1. RIJKS

November dit jaar opende het prachtige Rijksmuseum haar nieuwe restaurant RIJKS, gevestigd in de Philipsvleugel. Aan het roer Joris Bijdendijk (bekend van onder andere restaurant Bridges) en één van Neerlands populairste chefs du moment. Alle gerechten zijn zo opgemaakt dat je ze kunt delen met je tafelgenoot en hebben het formaat van een tussengerecht.

Bron: Facebook

2. Foodhallen

Misschien wel de bekendste uit deze lijst is de Foodhallen: een overdekt gebouw met daarin een hal vol verschillende stands waar je eten kunt bestellen, een bioscoop en maar liefst twee restaurants. Ook wij gingen erheen en schreven over onze favoriete gerechten.

3. Pho 91 

Ook het nieuwe Pho 91 vergaarde aardig wat bekendheid, mede door hun simpele maar smaakvolle Vietnamese keuken. De dampende kommen pho (een rijkgevulde soep, spreek uit als ‘fuh’) vliegen als warme broodjes over de toonbank en vanaf zeven uur ‘s avonds staat er standaard een lange rij met enthousiastelingen, wachtend op een plekje.

4. Van ‘t Spit

2014 kunnen we ook wel het jaar van de kip noemen. Nog nooit was de hele vogel van ‘t spit zó populair en werden er zelfs speciale restaurants voor geopend. Bij Van ‘t Spit kun je genieten van de heerlijke kip (mét krokant velletje) onder het genot van no nonsens bijgerechten.

5. Taiko

Dit jaar opende ook Schilo van Coevorden zijn vernieuwde restaurant Taiko in het prestigieuze Conservatiorium Hotel met dit keer zijn geliefde Aziatische gerechten in een modern en vooral sjiek jasje op het menu.

6. Nacional

Een nieuwe telg in de horecafamilie van Casper Reinders is Nacional. Gelegen om de hoek van het Leidse Plein, kun je hier genieten van bekende brasseriegerechten met een moderne (bijna New Yorkse) uitstraling.

Bron: Facebook

7. Fou Fow Ramen

Na drie jaar lang een pop-up restaurant te hebben gehad, opende een vaste locatie kort geleden haar deuren. Fou Fow Ramen is dé plek in Amsterdam voor een kom dampende noedelsoep.

8. W36

W36 is het restaurant van niemand minder dan Sunnery James en Ryan Marciano. De bevriende DJ’s openden deze bijzondere zaak waarin je zelf je vlees kunt uitzoeken uit de ingebouwde slagerij en vervolgens de manier van bereiden. Leuk is het Amerikaanse BBQ-thema zeker, maar een flink prijskaartje heeft het wel.

Bron: Facebook

9. Café Restaurant de Plantage

De Plantage is is gevestigd om de hoek van dierentuin Artis en biedt plek aan maar liefst 240 mensen tegelijk. Op de kaart staan gerechten met invloeden uit heel de wereld zoals bijvoorbeeld geroosterde aubergine carpaccio, wildzwijn ravioli en churros met chocoladesaus.

Bron: Facebook

10. Instock

Tot slot een initiatief waar wij geen genoeg van kunnen krijgen: Instock is een pop-up restaurant dat werkt met producten die anders weggegooid zouden worden. Elke dag wordt er gekeken naar de aangeboden producten en op basis daarvan een steeds wisselend menu samengesteld. Ben je er nog niet geweest? Ga er dan snel heen, het is namelijk geopend tot mei volgend jaar.

11. Smokin’ Barrels

Van de mannen achter onder andere Bar Bukowski en De Biertuin is er nu Smokin’ Barrels. Een stoere zaak die draait om slechts vier dingen: cocktails, steaks, burgers en kreeft. Wat ons betreft een uitmuntende keuze!

Bron: Facebook

12. Mossel & Gin

Tot slot een simpel concept zoals Van ‘t Spit, maar dan met mossels en gin. Dit restaurant serveert de lekkerste mossels in verschillende smaken én een keur aan gin & tonics. Perfect voor in de zomer, maar ook heerlijk als het wat kouder wordt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.