Redactie
Redactie Inspiratie 22 mei 2014
Leestijd: 3 minuten

De 10 beste restaurants om Pekingeend te eten in Peking

Waar kun je nu beter Pekingeend eten dan in Peking? Er zijn honderden restaurants waar dit gerecht op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Maar ook de Chinezen zelf hebben zo hun favoriete plek; vandaag een top 10 op Culy.

Pekingeend dient op een speciale manier bereid te worden, en onderstaande Chinese restaurants zijn hierin gespecialiseerd. Het verhaal gaat zelfs dat de Pekingeend aan tafel in precies 120 stukjes gesneden dient te worden, en dat er maar een paar koks ter wereld zijn die dit kunnen! Deze chefs moeten daar dan ook drie jaar voor leren.

1. Quanjude32 Qianmen Street, Chongwen District
Dit is een zeer oud etablissement dat in 1864 werd opgericht tijdens het bewind van keizer Tongzhi tijdens de Qing-dynastie. Het is het meest gerenommeerde restaurant in Peking als het om Pekingeend gaat en Quanjude is echt een merk in China. Ze hebben hier meer dan 400 (!) gerechten op de kaart en bij het bestellen van het ‘eendmenu’ krijg je hier al een groot deel van te proeven. Ook wij van Culy kunnen zeggen dat we hier de beste Pekingeend ooit hebben gegeten!

Bron: Flickr

2. Bianyifang18 Chongwenmen Outer Street, Glory Plaza 4/F, Chongwen District
Bianyifang is het oudste Pekingeend-restaurant ter wereld! Het werd opgericht tijdens de Ming-dynastie in het jaar 1416. En sindsdien is het restaurant gespecialiseerd in het roosteren van eend. Echter gebruiken zij een andere techniek dan normaal: hier wordt de eend geroosterd in een gesloten oven waardoor de huid extra knapperig wordt.

3. Made in China1 East Chang’an Avenue, Grand Hyatt Beijing 1/F, Dongcheng District
Made in China is een nieuw conceptrestaurant in Peking. Het restaurant serveert uitstekende gerechten uit de Noord-Chinese keuken, waaronder verrukkelijke Pekingeend. Daarnaast is er een zeer grote wijnkelder. Als gast van dit restaurant kun je zien hoe de specialiteit voor je neus wordt klaargemaakt in de open keuken.

Bron: China.org

4. King Roast Duck1 Minzuyuan Road, Chaoyang District
King Roast Duck is gespecialiseerd in allerlei gerechten die met eend te maken hebben; niet alleen de typische Pekingeend. En er zijn ruim 300 gerechten om uit te kiezen… De roasted duck is hier vrij mager, een fijne afwisseling als je een paar dagen op Pekingeend-jacht bent.

5. Jiuhuashan Roast Duck Restaurant55 Zengguang Road, Zihu Hotel F1-2, Hiadian District
Jiuhuashan Roast Duck is eigenlijk een luxe eetcafé, maar staat bekend om de geroosterde pekingeend die ze serveren. En die is onwijs lekker!

Bron: China.org

6. Da Dong Roast DuckEast 3rd Ring Road, Bldg 3 Tuanjiehu Beikou, Chaoyang District
Da Dong Roast Duck is erg populair onder toeristen en expats. Maar dat neemt absoluut de kwaliteit van de gerechten niet weg. Da Dong staat erom bekend dat hun eend minder vet bevat en daarom ietwat gezonder is. Maar alsnog is hij sappig van binnen en knapperig van buiten.

7. Dayali Roast Duck RestaurantA2 Datun Road, Chaoyang District
Bekend om de supercrispy Pekingeend en vele andere gerechten die op stijlvolle wijze gepresenteerd worden. De eend wordt hier gestoofd in sesamolie met suiker en geserveerd met de aloude Liubiju ketjap (een zoete sojasaus).

Bron: China.org

8. Jinbaiwan Roast Duck Restaurant3 Yumin Road, Madian Bridge, Chaoyang District
Dit restaurant heeft een zeer elegante eetzaal en de chefs bereiden de Pekingeend op authentieke wijze.

9. Hua’s Restaurant5 Dongzhimen Inner Street, Dongcheng District
Hua’s restaurant heeft een prachtige binnentuin en is naast Pekingeend ook gespecialiseerd in andere typische gerechten uit Peking.

Bron: China.or

10. Liqun Roast Duck Restaurant11 Beixiangfeng Hutong, Qianmen Dongdajie, Chongwen District
Dit restaurant bestaat al sinds 1902 en is diep verborgen in een Chinese hutong (een traditionele woonwijk in China). Het restaurant is een beetje vervallen, maar dat heeft ook wel weer zijn charme. Deze zaak is vooral populair onder de lokale bevolking en het is verstandig om te reserveren, anders kun je wel eens heel lang moeten wachten.

Pekingeend in Nederland

Ook in eigen land kun je op een aantal plekken goed Pekingeend eten. Probeer bijvoorbeeld eens één van de restaurants op de Zeedijk in Amsterdam. Of restaurant Oriental 128 in Amsterdam of restaurant Chung in Rotterdam. Wat is jouw favoriete plek om eend te eten?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.