Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 29 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit fantastische gerecht aten we bij Le Pristine van Sergio Herman: Dame Blanche 3.0

Er zijn zo van die gerechten die je altijd zullen bijblijven. De Dame Blanche die we laatst in Le Pristine aten, valt bijvoorbeeld in die categorie. Benieuwd hoe een Dame Blanche er in de versie van een sterrenchef uitziet?

We nemen je mee.

Le Pristine

Le Pristine is de jongste zaak van sterrenchef Sergio Herman. Na amper een half jaar werd het restaurant al bekroond met een Michelinster. Dan weet je al: het is weer één van de zoveelste succesformules van de topchef.

De rode draad? Italiaans eten. Sergio onderwerpt daarvoor klassieke Italiaanse gerechten aan zijn hedendaagse blik, zonder voorbij te gaan aan Italiaanse tradities. Verwacht hier gerechten als caprese, gevulde pasta of pizzetta’s, met een bijzondere, moderne twist.

Le Pristine Antwerpen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dame Blanche 3.0

En zo ook de Dame Blanche, een dessert dat ons omver blies omwille van zijn simpliciteit. In feite is Dame Blanche natuurlijk niets meer of niet minder dan vanille-ijs met chocoladesaus (eventueel met slagroom). Des te knapper is het dus dat zijn creatie zó’n grote indruk op ons achterliet.

Dat komt door een aantal factoren. Het vanille-ijs zelf was ten eerste al van de categorie gigantisch lekkere gelato: smeuïg, compact roomijs dat bol staat van de verse vanillezaadjes. Het ijs wordt in een elegante vorm op een laagje boterkoekjes gespoten, als de knop van een bloem. Ook die koekjes bliezen ons omver: flinterdun, knapperig en met die onweerstaanbare roombotersmaak.

Culy ontdekt Le Pristine (Antwerpen)
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Pistachenoten en chocoladesaus

Op een apart schaaltje wordt de chocoladesaus geserveerd, samen met een kommetje gesuikerde pistachenoten. Deze twist van Sergio op het klassieke toetje omarmen we dankbaar. Niet alleen zorgen de noten voor crunch, ze zijn naast zoet ook een beetje zout. Dat zorgt voor een mooi tegenwicht aan de overige zoete ingrediënten, en ook hier weer is de kwaliteit van zowel de chocoladesaus als de pistachenoten uitmuntend.

En zo zaten we te happen van Sergio’s Dame Blanche, de koekjes gebruikend als lepel. Zaten we eigenlijk al propvol van de eerdere, overheerlijke gangen van het diner? Ja, maar een Dame Blanche 3.0 kan er altijd bij…

Dame Blanche bij Le Pristine
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Adres en openingstijden Le Pristine

Le Pristine*

Lange Gasthuisstraat 13

2000 Antwerpen, België

Le Pristine is geopend van dinsdag tot zaterdag voor lunch en diner. Check de website voor meer info en om te reserveren. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.