Redactie
Redactie Inspiratie 4 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy’s Celine ontraadselt: Tapiocaparels met pandan

Soms kom je potjes, zakjes of pakjes tegen waarvan je denkt: wat is dit nu weer? Toko’s, buitenlandse supermarkten, natuurwinkels en marktjes staan er vol mee. Culinair journalist Celine The ontraadselt ze voor je. Deze keer: Tapiocaparels met pandan.

Wat vonden we? Doorzichtige zakjes met ronde friemelballetjes in een fel-lichtgroene kleur. Gezien in twee verschillende maten: zo klein als speldeknopjes en een maatje groter, zo groot als parels.

Opdruk: X.O. Pandan Tapioca Pearl, Premium Quality

Waar vonden we het? Chinese winkel aan de Nieuwmarkt, Amsterdam

Wat is het? Tapiocaparels met pandansmaak. Je ziet ze zo’n beetje in heel Azië, van China en Japan tot India en Vietnam. Bijnamen: frog spawn (kikkerdril) en fish eye & glue (vissenogen met lijm). De parels zijn ook te krijgen zonder de pandansmaak en dan zijn ze gewoon wit. In Taiwan bestaan ze ook in een zwarte versie. De parels worden gemaakt van het zetmeel dat wordt gewonnen uit de cassave wortelknol.

Wat kunnen we er mee? Je moet de parels koken in ruim kokend water tot ze zacht, glibberig en doorzichtig zijn. Na het afgieten afspoelen onder koud water. Je kunt de parels zowel in hartige als zoete gerechten gebruiken. Hippe chefs experimenteren er ook mee en serveren het als kaviaar! Wij deden ze in een glaasje en schonken er mierzoete pandansiroop en kokosmelk bij als gek toetje voor een Aziatische maaltijd.

pandanparels2

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.