Redactie
Redactie Inspiratie 4 sep 2012
Leestijd: 1 minuut

Andy Warhol’s Campbell soep eindelijk in de schappen

De meesten van jullie kennen het schilderij wel, Andy Warhol’s werk genaamd “Campbell’s Soup Cans” met foto’s van soepblikken van het Amerikaanse merk Campbell. Andy Warhol maakte in 1962 het schilderij van de 32 soorten soep en varieerde met de gebruikte kleuren in de jaren er na door bijvoorbeeld de standaard kleuren te vervangen door felle kleuren als paars, blauw en geel.

De soepen worden nog steeds verkocht alleen is het logo veranderd, daarnaast heeft het merk flink uitgebreid en verkopen ze nu een groot assortiment dat varieert van soepen tot sauzen, noedels en simpele maaltijden. In Nederland is “Aardappel Anders” een van de bekendste producten van Campbell.

Campbell - rij

In de afgelopen jaren zijn de verpakkingen flink veranderd en waren de door Andy Warhol bekend gemaakte blikken helaas niet meer verkrijgbaar. Maar, wees niet getreurd! Campbell is uitgekomen met een special edition om te vieren dat 50 jaar geleden Warhol zijn schilderij presenteerde. De blikken zijn niet een exacte kopie van Warhol’s werk, maar lijken er sterk op door het gebruik van de felle kleuren. Daarnaast is er maar één smaak: Campbell’s Tomato Soup. Helaas zijn ze nu alleen nog te koop bij Target in Amerika, maar wij verwachten dat ze snel genoeg zullen verschijnen op Ebay.

Campbell - Warhol
Campbell - toren

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.