Redactie
Redactie Inspiratie 27 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… The Royal Afternoon Tea in het Conservatorium Hotel

Als liefhebbers van taartjes & thee struinen we de meest uiteenlopende restaurants en hotels af, op zoek naar de ultieme afternoon tea. Kort geleden was het raak: tijdens een regenachtige middag in het Conservatorium Hotel genoten we van de afternoon tea uit onze dromen. 

Voordat we doorgaan naar al het lekkers, eerst een klein stukje uitleg. Want wat is eigenlijk het verschil tussen een high en een afternoon tea?

Hoewel velen denken dat het praktisch hetzelfde is, blijkt een high tea niets met taartjes of thee te maken te hebben. Het is namelijk van origine een arbeidersmaaltijd die in Engeland rond de klok van zes werd geserveerd.

Een afternoon tea daarentegen is wel wat je ervan verwacht. Ja, een middag met etagères vol taartjes, sandwiches en scones wordt op veel plekken in Nederland high tea genoemd, maar is dus eigenlijk gewoon een afternoon tea.

Culy ontdekt

Sinds kort serveert het luxueuze Conservatorium Hotel een Royal Afternoon Tea. Voor €42,- per persoon (of €57,-, een glas champagne incluis) geniet je een middag van de lekkerste hapjes en thee van The East India Company.

Hoewel het hotel alleen al zorgt voor een wow-momentje bij binnenkomst, is het zien van de etagères ook niet mis. Zo goed als alles is huisgemaakt door de patisserie-afdeling (de scones worden gemaakt bij de dependance in Londen) en smaakt werkelijk fantastisch.

Van de briochebolletjes met truffel-eiersalade tot de sandwiches met steak tartare en gerookte zalm, en van de soesjes met banaan & salted caramel tot de sacher torte, mini pecan pie en een ring gevuld met pate de fruit. Alles, (ja, álles!) smaakt geweldig.

En dan hebben we het nog niet eens over de perfecte scones met clotted cream en marmelade…

Skip de lunch

Hoewel de afternoon tea wordt geserveerd tussen 15.00 en 17.00 en dus eigenlijk meer als een snack of tussendoortje voelt, raden we je aan om de lunch over te slaan. Het is zó veel!

De Royal Afternoon Tea wordt geserveerd in de Brasserie van het hotel. Van tevoren reserveren is ook een aanrader en kan via de website of telefonisch.

Conservatorium Hotel
Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.