Redactie
Redactie Inspiratie 4 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy ontdekt… soep van Ties

Van goede soep worden wij op de Culy redactie altijd blij. Liefst homemade, niet te fijn en met bijzondere smaken – of  juist lekker traditioneel, maar dan wel met een twist. We waren dan ook blij verrast door de nieuwe soepen van Ties.

Ties’ Soep” is het merk van de 27-jarige Ties Robben, een jongen die al heel zijn leven bezig is met lekker eten. Vroeger wilde hij kok worden, later studeerde hij Food Design and Innovation aan de HAS in Den Bosch. Nu is hij elke dag bezig met zijn grote passie: eten en drinken. En soep!

“Met Ties’ Soep probeer ik het toch wat saaie soep-schap in de supermarkt wat interessanter te maken”, aldus Ties. “Met echt lékkere soepen. Wel lang houdbaar, maar zonder toevoegingen die ik zelf ook niet zou willen eten. Daarom geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen in mijn soepen. Ik gebruik gewoon echte ingrediënten zoals een tomatensoep gemaakt van verse Tasty Tom Tomaten. Dat klinkt voor de hand liggend, maar is het helaas niet.”

529601_488060691207895_2004700118_n

Ties heeft inmiddels 7 soorten soep: Tasty Tom Tomatensoep, Bangkok Kippensoep, Marrakech Linzensoep, Shanghai Tomatensoep, Oisterwijkse Bospaddestoelensoep (daar komt Ties vandaan!), Parijse Uiensoep en Winterse Erwtensoep. Ook zijn er drie koude soepen: groenten gazpacho, tomaten gazpacho en doperwten gazpacho.

De glazen potten en flessen zijn vrolijk versierd met een stoere illustratie van Ties himself. En dan het belangrijkste: de smaak! Daar zijn we absoluut enthousiast over. Rijk gevuld, niet te flauw en met goede verse ingrediënten: dat proef je. Onze favoriet is de Shanghai Tomatensoep; veel tomaat, een tikje pittig en een snufje zoet. Lekker.

De soepen zijn te koop bij Emté, Dekamarkt en Deen voor € 2,50 per pot.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.