Redactie
Redactie Drinken 22 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy test: theebloemen van Tava Tea

Theebloemen; misschien heb je ze al ooit gespot – in een restaurant of theezaak. Wij testten de 100% biologische theebloemen van Tava Tea uit op de redactie.

Tava Tea is in Engeland al jaren een fenomeen op het gebied van gezonde thee.  Nu heeft Tava Tea voet gezet in Nederland met theebloemen.

Wat is het?

Een bolletje van gedroogde, groene theebladeren vouwt zich open als het overgoten wordt met kokend water. Hierdoor verschijnt de verstopte verrassing: een kleurige bloem, bijvoorbeeld van jasmijn en lelie of chrysant. De thee trekt ongeveer drie minuten terwijl de bloem zich helemaal uitvouwt. Nu is de thee klaar om te drinken. Het resultaat is een biologische groene thee. Van één Tava Theebloem kan vier liter thee gezet worden; hij is dus ook geschikt voor grotere groepen.

Waar te koop?

In verschillende hotels, restaurants en cafés staat de Tava Theebloem al op de kaart. Ook zijn ze te koop bij steeds meer bloemisten in Nederland; check de site voor alle verkooppunten.

Getest!

Dit moesten we bij Culy natuurlijk testen. De zwarte thee-bloem ging in een grote karaf om het resultaat goed te kunnen zien. Het effect van de bloem is prachtig; onze gasten waren zeer aangenaam verrast! De smaak vonden wij persoonlijk wat saai, niet heel speciaal vergelelen met ‘gewone’ thee. Dit is dus echt iets wat je, naar onze mening, moet doen voor ‘de show’.

culy0001culy0002culy0003culy0004culy0005culy0006culy0007culy0008

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.