Redactie
Redactie Inspiratie 10 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… een tweesterrenmaaltijd van &samhoud places thuisbezorgd

De tijd dat je alleen maar een pizza bij je thuis kon laten bezorgen, is echt voorbij. Door nieuwe diensten als Foodora, Deliveroo en TringTring kun je maaltijden van de beste restaurants naar je toe laten scooteren.

Foodora gaat nu nog een stapje verder: zij bezorgen de tweesterrenmaaltijden van &samhoud places bij je thuis.

Het is een bijzondere samenwerking, tussen restaurant &samhoud places** en fietsbezorgservice Foodora. Voor het eerst worden gerechten van een chef op dit niveau door koeriers van een bezorgservice aan huis bezorgd én opgediend.

Zo werkt het

Het systeem is simpel: van woensdag tot en met zondag kan er worden besteld (via deze site), maar wel uiterlijk voor 10.00 uur ‘s ochtends, als je die avond nog wil genieten van een maaltijd.

Er zijn (momenteel) drie gerechten te bestellen: een zwarte risotto met lentegroenten (€ 32,50), Miral eend met aardappelmousseline en bosbiet (€ 45,-) en tarbot met kaffir-vanilleschuim, aardappelmousseline, wilde spinazie en gekonfijte citroen (€ 59,-)

Elk besteld gerecht is inclusief brood, boter en friandises. Wijn kan los besteld worden voor €10,- (voor een fles van 375 ml).

Het vernieuwende van dit concept (afgezien van dat de gerechten een enorm hoge kwaliteit hebben), is dat de gerechten niet ‘zomaar’ bij je worden afgeleverd. De fietskoerier brengt het eten op tafel, schenkt de wijn in en steekt een kaarsje voor je aan.

Culy ontdekt…

Dat moesten we testen! We bestelden éénmaal de eend en éénmaal de risotto. Tien minuutjes voordat de koerier arriveerde, kregen we een belletje van het restaurant met de vraag of we de tafel wilden dekken met twee borden, bestek, een broodbordje en wijnglazen. Uiteraard!

Niet veel later belde de bezorger aan, keurig in pak (met hippe sneakers eronder). Het is duidelijk dat dit zijn eerste keer is, ondanks dat hij een training van Foodora en &samhoud places heeft gehad.

De bezorger is ontzettend vriendelijk, maar het opmaken van de borden duurt vrij lang. Daardoor worden de borden pas na een kwartier op tafel gezet en is het eten logischerwijs flink afgekoeld.

De ‘inspiratiebrief van Moshik’ die de bezorger op tafel wil leggen blijkt gebruikt als boodschappenlijstje, dus die krijgen we helaas niet te zien.

Ondanks de training kun je de bezorger onmogelijk vergelijken met een ober bij het tweesterrenrestaurant. De uitleg bij de gerechten is beperkt en er is weinig kennis van de producten die op het bord liggen. Het is logisch dat hij niet het niveau heeft van het restaurantpersoneel, maar je betaalt wél een flinke duit voor het eten, dan is dit een domper.

Het eten zelf is verrukkelijk. Het brood en de gezouten Franse boter is heerlijk en beide gerechten zijn goed klaargemaakt en opgediend in ruimte porties. De eend is perfect gegaard, de risotto is heerlijk romig en de groenten zijn erg lekker. Ook de door de bezorger ingeschonken rode wijn van Gernot Heinrich smaakt ons goed.

Concluderend: het eten is goddelijk, en echt een verademing vergeleken met de meeste bezorg-maaltijden. De minpuntjes die we noemden zijn details, maar als je € 77,50 kwijt bent voor twee maaltijden, dan wil je dat alles klopt.

Kortom: het concept is prachtig en heeft veel potentie, maar willen ze dat dit écht slaagt, dan moeten alle details in orde zijn. Gelukkig hebben we inmiddels van &samhoud places vernomen dat de genoemde punten worden aangepakt. We bestellen gauw weer!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.