Redactie
Redactie Inspiratie 3 apr 2012
Leestijd: 7 minuten

Culy ontdekt: DeliPure, traiteur bij je thuis

Na een pittige detox-sapkuur werd het, met het frisse lentezonnetje, wel eens tijd voor een andere ‘Culy ontdekt’. Dit maal testte Culy‘s Monique hoe het is om 5 dagen lang een traiteur bij je thuis te hebben; we gingen aan de slag met DeliPure!

Wat is het?

DeliPure is een persoonlijk cateringbedrijf met een uniek concept in Nederland: een traiteur bij je thuis, 5 of 10 dagen lang. Ze leveren ‘s ochtends een koeltas aan de deur met daarin het menu voor de hele dag, van ontbijt tot diner met daartussen een lunch en twee snacks. Alles is smaakvol, gezond en biologisch. Het is een ideaal concept voor mensen die om lekker, gezond en biologisch eten geven maar zelf geen tijd hebben om te koken of om het zelfs in huis te halen. Want: het enige wat je nog hoeft te doen, is waar nodig verwarmen.

Er zijn 5 verschillende programma’s; van supergezond (PureLite) tot fine dining (PureDining). Ook is er een PureFamily voor gezinnen en PureMommy voor aanstaande en nieuwe moeders. Culy test – zoals het een echte culy betaamt – het sjiekste programma, PureDiningDeliPure werkt hoofdzakelijk met biologische en lokaal geteelde producten, fairtrade producten en MSC gecertificeerde vis. Ze gebruiken geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Het bedrijf levert zonder extra bezorgkosten in Amsterdam, Utrecht, Bilthoven, Bosch en Duin, Huis ter Heide, Blaricum, Hilversum, Bussum, Laren, Naarden en Huizen.

Culy ontdekt!

Dag 1

Maandag; de eerste dag DeliPure! Ik heb afgesproken dat de tas waar alles in zit, elke dag tussen 9 en 11 bij mij thuis geleverd wordt. Ideaal, want dan kan ik alles meteen in de koelkast zetten. “Mocht het nu echt niet lukken”, vertelt een van de eigenaren vriendelijk, “laat het ons dan weten; dan komen we bijvoorbeeld op je kantooradres”.

De koeltas is goed gevuld maar toch handzaam; je hoeft niet flink te slepen. Alles zit er in: netjes in flesjes en bakjes, gelabeld, en voorzien van informatie. De informatiebrief is helder en het dagmenu klinkt super. Toch wel spannend; je hebt geen idee wat je gaat eten (gelukkig kun je wel aangeven bij DeliPure wat je echt niet lekker vindt of niet mag eten). Dit wordt een verrassende week, dus!

culy0001culy0002culy0003

De eerste maaltijd is meteen een topper: biologische yoghurt met gedroogd (zoet!) fruit, lijnzaad en bessen, plus een supersmaakvolle tropical smoothie met mango, ananas & nog meer. Dit is hoe ik normaal ook ontbijt, maar dan extra luxe.

De lunch, een salade met onder andere paprika, olijven, pitten en een basilicumdressing, is erg fris, knapperig en vooral healthy. De twee pompoenbreekbroodjes die er bij zitten zijn top; er zit zelfs olijfolie bij in een bakje voor bij het brood.

Als ‘snack’ snoep ik later van een focaccia crostini met rilette van eend; deze lijkt wel zo uit Frankrijk te komen. Pfoe, ik kan wel wennen aan dit restaurantgevoel thuis!

‘s Avonds staat er vis op het menu: een op de huid gebakken dorade met Roseval aardappels, asperges, meiknol en gele biet. Het bakje moet de magnetron in, maar daar heb ik achteraf een beetje spijt van. De vis is heerlijk, maar de groenten worden slap en flauw van de magnetron. De volgende keer bak ik ze lekker in de pan!

De cheesecake met passievruchtsaus deel ik later op de avond met een vriendin, die dankbaar meesmult. Eerste dag DeliPure was zeer geslaagd; ik ben zo benieuwd wat er morgen in de tas zit!

culy0004culy0006DSC_0156-1IMG_2134DSC_0161-1IMG_2135

Dag 2

We beginnen de dag heerlijk met in thee gemarineerde zalm, op donker brood met zonnebloempitten creme. Plus tomaat en sla. De zalm is zo goed, dat ik me even in een restaurant waan. Wauw! Daarbij een groene smoothie met o.a. komkommer, meloen en tarwegras. Een healthy begin.

Als lunch een lichte en redelijk kleine salade, met bresaola, courgette en  asperges. Naar mijn smaak iets te veel groen, maar er zit gelukkig ook een pompoenbroodje bij. Lekker!

De ‘snack’ komt rond een uur of 4 goed van pas, want ik heb wel een beetje trek. De geroosterde tomatensoep met kokosmelk en mascarpone (die heel netjes los verpakt zit) smaakt super.

‘s Avonds wederom vis: ditmaal zeebaars met lekkere groenten, zoals prei en sugarsnaps. Nu gaat het wel goed in de magnetron! Als toetje snoep ik van de chocolademousse, en die is goddelijk.

DSC_0206-1DSC_0212-1

Dag 3

De derde dag is begonnen, en mijn stralende traiteur staat weer voor de deur. Goedemorgen! Dit is de eerste dag dat het ontbijt een beetje tegenvalt. De donkerpaarse smoothie is mij iets te zuur en het biologische zonnebloempittenbrood is erg droog (van de vorige dag?), maar de Prosciutto di Parma ham is wel superlekker. Een flink hartig ontbijt wederom; zo uitgebreid ontbijt ik normaal nooit! :-)

‘s Middags weer een lichte lunch: een salade van radijs en appel met rundercarpaccio en een pestodressing. Lekker gezond; maar omdat ik toch trek heb in zoet, neem ik er een rijstewafel met chocoladepasta bij als ‘toetje’.

De snack ‘s middags: een notenreep met chocolade. Heerlijk!

Het avondeten kan me wederom enorm bekoren. Een Indiase curry met kippendijen, wortel, paksoi, korianderrijst, cashewnoten, een lekker hete saus en een frisse komkommer raita salade met een pepertje. Yum!

Laat op de avond eet ik het toetje voor de tv: een volkoren vijgenmuffin met geslagen lavendelroom. Wie eet er nou chips bij de film als je dit hebt…?! Yum!

Photo 28-03-12 12 27 27DSC_0327-1IMG_2137IMG_2147

Dag 4

De vierde dag alweer! Ik begin met een ‘brainpowersmoothie met noten, sinaasappel en passiefruit. Lekker zoet! Daarbij yoghurt met ananas, granola, lijnzaad en incabessen. Een flinke portie, dus een goede kickstart voor de dag.

Als lunch een gezonde salade met veldsla en frisse met gerookte kip, venkel, tomaat, broccoli en een dragondressing, met een meergranenbroodje. Om 4 uur pak ik de snack: een rouleau (rolletje) van serranoham met daarin kruidenroomkaas, met een portsiroopje erbij. En die is lékker!

‘s Avonds eet ik het lekkerste gerecht van deze week: kwartel met pompoencreme en saffraan, met aardappelpuree, spinazie, oesterzwammen en snijbonen en een paddenstoelensausje. Absoluut de topper van de week. We sluiten de dag af met een bavarois van koffie met geroosterde amandelen, dat niet had misstaan in een restaurant. Yum!

IMG_2151IMG_2160DSC_0345-1IMG_2165DSC_0403-1

Dag 5

‘s Ochtends heb ik eerst een afspraak, dus ik ontbijt laat. De mandarijnsmoothie is heerlijk zoet, de boerenyoghurt met granola en ananas smaakt wederom heel goed.

Als lunch een salade met een cannelloni (rolletje) van aubergine, zonnebloempitten, bieslookdressing en een breekbroodje. Wederom licht en niet heel veel, maar wel erg smaakvol.

Als snack een relish van puntpaprika met sesamcrackers. Iets te gezond voor mij, maar wel lekker – en we trekken tenminste niet de koekjespot open ;-)

Het allerlaatste diner: gegrilde frianderhaas (van Fries rund) met bloemkoolpuree, koolraap, hazelnoten en haricot verts, geserveerd met la ratte aardappels en een portsaus. We sluiten de week af met een fris soepje van meloen met muscato d’asti (mijn favoriet! hoe wisten ze dat?).

Conclusie

Wauw, wat is het een feest en een decadentie om een week lang zo vertroeteld te worden op culinair gebied. In het begin is het nog onwennig (kook ik dan niks zelf?), halverwege de week besef je je dat je al dagen geen supermarkt in bent geweest, en aan het eind van de ‘kuur’ weet én wil je niet meer anders. Het wordt bijna een gewoonte: elke ochtend zoveel lekker verse dingen. Ik moet dan ook zeggen dat vrijwel alles me ontzettend goed smaakte; de kwaliteit is echt top, geen Thuisbezorgd-materiaal, maar echt zoals in een restaurant of bij een goede traiteur.

De variëteit is enorm; geen maaltijd is hetzelfde en het is zeer uitgebalanceerd qua voedingsstoffen en producten, zoals vis, vlees en vegetarisch. Daarnaast is het echt gezond; de snacks zijn decadent, maar nooit vet, de diners altijd goedgevuld, maar nooit zwaar.

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Ja, er zijn twee ‘negatieve’ punten (die ik voorzichtig tussen aanhalingstekens plaats). Allereerst: de prijs. Dit PureDining menu kost €35,- per dag, en da’s niet goedkoop. Maar je moet het dan ook niet vergelijken met dagelijkse boodschappen; wat je krijgt is veel luxer en uitgebreider dan je standaard boodschappenmandje. Daarnaast is vrijwel alles biologisch: altijd prijziger. Je kunt het beter vergelijken met constant buiten de deur eten (halen). En dan is €35,- opeens helemaal niet veel, zeker als je je bedenkt dat alles gratis wordt thuisbezorgd.

Het tweede ‘mindere’ punt is dat je elke ochtend moet wachten op de bezorger (wat overigens een geweldige schat van een vrouw was!). Gelukkig kun je switchen qua bezorgadres (thuis of kantoor), maar toch – het is niet zoals op je eigen gemakje boodschappen doen. Maar ook dit is een miniem puntje.

Kortom: ik zou dit zo weer doen, zeker in een drukke week (met veel afspraken bijvoorbeeld). Ik zou er met liefde €35,- voor betalen – al was het alleen maar voor het prinsessengevoel dat DeliPure je geeft.

Beeld: Monique van Loon en Isabel Wardenaar (waarvoor heel veel dank!). Je vindt in dit artikel niet van elk gerecht een foto, omdat het artikel dan wel erg lang werd.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.