Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Inspiratie 15 sep 2013
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… de culinaire hotspots van Hannover

Hannover is de stad waar bijna iedereen wel eens langs is gereden (op weg naar je uiteindelijke vakantiebestemming). Toch is het de moeite waard een keer in de stad te stoppen. Hannover heeft namelijk ook culinair wel wat te bieden. Culy’s Joyce ging op pad en ontdekte een paar interessante en smakelijke culinaire stops.

Tekst en foto’s: Joyce Bielderman

Hannover heeft een aantal toeristische trekpleisters die – naast de enorme Messe – bezoekers naar de stad kunnen trekken: een enorm winkelgebied, een paar oude bouwwerken (waaronder het imposante operagebouw) en een dierentuin. Toch is er over wat je hier culinair kunt beleven niet veel bekend. En dat terwijl er ook voor foodies best wel wat te beleven valt…

Lekkere koffie bij 24Grad
Elke zichzelf respecterende stad is vandaag de dag ‘in het bezit van’ een hippe koffietent. In Hannover heet deze 24Grad (naar de breedtegraad waartussen grofweg gezegd alle koffieplanten groeien). Het leuke is dat 24Grad niet alleen een koffiebar is, ze branden hier ook zelf bonen (in het pand naast de koffiebar). In de bar/winkel kun je dus terecht voor een heerlijk bakje koffie, maar losse boontjes kopen is hier ook een optie. Ze hebben bij 24Grad trouwens koffie in alle soorten en maten: van filterkoffie tot flat whites. Ga dus lekker zitten en relax!

24grad_terras24grad_interieur

Bijzondere burgers bij Ohnesorg
Ook in Nederland schieten ze als paddenstoelen uit de grond: burgerbars. Toch is Ohnesorg anders. Het interieur is uniek en het is mogelijk je hamburger helemaal zelf samen te stellen. Kies je broodsoort, vervolgens of je voor vlees, vis of vega gaat en maak tot slot een keuze tussen de extra’s (cheddar, jalapenos: de lijst is lang). De vriendelijke burgerman regelt een heerlijk maaltje voor je. Leuk om te weten: het brood wordt speciaal voor Ohnesorg gemaakt, het gehakt malen ze zelf en ook de vegaburger is huisgemaakt. En dat proef je!

Burgerbar_burgerBurgerbar_Hannover

Roof Garden is het ultieme stadsstrand
Zomaar een strandje in de stad realiseren, volstaat in Hannover blijkbaar niet. Hier gaan ze net een stap verder en bevindt hét stadsstrand Roof Garden (een exemplaar van maar liefst 2000 m2) zich op de bovenste verdieping van een enorme parkeergarage. De oase aan ruimte is slim ingedeeld met verschillende hoekjes waar je gezellig kunt zitten (met je voeten in het zand als je wilt) of waar je een drankje aan de bar drinkt. Het is zelfs mogelijk hier een pizzaatje, burger of salade te bestellen. Voor het ultieme strandgevoel, maar dan met toeterende auto’s onder je…

roofgarden_interieurroofgarden1

Cocktails bij speakeasy Ihme-Rauschen
De meest hippe wijk in Hannover is Linden. En natuurlijk vind je daar ook de leukste cafés van de stad. Wat mij betreft is dat Ihme-Rauschen. Een kleine bar middenin een in park. Het lijkt bijna bij restaurant 11A te zijn aangeplakt (je kan ook voorafgaand aan je diner hier even wachten met een drankje). Je moet goed zoeken, de ingang is bijna onvindbaar. Maar eenmaal binnen wordt je al snel blij. De barman komt met een paar leuke suggesties (ik ging voor een cocktail met witte port) en middenin de zaak staan twee zitjes die je zelf rond kunt draaien. Een dikke hit!

Fischers bar is een Kneipe nieuwe stijl
Een Kneipe staat over het algemeen synoniem voor een Duits bruin café met kanten gordijntjes voor het raam en enorme schnitzels op het menu. Fischers Bar (ook een Kneipe) wijkt daar vanaf. Het interieur is  – zoals een Kneip betaamt – niet om over naar huis te schrijven, maar never judge a book by it’s cover… Het Mexicaanse eten is hier geweldig goed. En – zoals je dat kent van de echte Mexicaan – de porties zijn ook nog eens erg groot. Dat is bij Fischers Bar trouwens geen probleem. Alles wat je niet op kan, geven ze je mee naar huis. Caramba!

Voor meer culinaire tips in Duitsland: check www.germany.travel,  Facebook.com/VakantielandDuitsland of Twitter.com/germanytravelNL.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.