Redactie
Redactie Inspiratie 26 jan 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy Italia: van welke pasta ben jij gemaakt?

Voor de Culy Italia rubriek schrijft Saskia Balmaekers, Italië-expert en blogger van Ciao Tutti haar favoriete Italiaanse recepten, hotspots en tips. 

Barilla is misschien wel het mooiste Italiaanse pastamerk en al tientallen jaren maken ze de mooiste advertenties om iedereen hiervan te overtuigen. Dit zijn de mooiste Barilla advertenties allertijden.

Eerst een paar historische advertenties:

LES0001LES0006LES0005LES0004LES0003LES0002

Wie meer over de geschiedenis van het pastamerk wil weten, met niet alleen een overzicht van oude advertenties maar ook prachtige foto’s van de fabriek, de werknemers en de manier van distributie, neemt een kijkje op het speciale gedeelte van de Barilla-website, waar dit uitgebreid wordt gepresenteerd.

Dat Barilla nog steeds stevig aan de weg timmert, bewijzen de advertenties die de afgelopen tijd te zien zijn geweest. Barilla weet met pasta een hele wereld te scheppen, zoals ze bewezen tijdens bijvoorbeeld de Olympische Spelen in Londen afgelopen zomer:

ba7ba8

Nog een paar prachtige voorbeelden van moderne Barilla-reclames:

ba9ba10ba11ba12

Maar de creativiteit stopt niet bij grote evenementen; Barilla blijft in bijna elke advertentiecampagne vernieuwend. Barilla vroeg studenten van het Istituto Italiano di Fotografia bijvoorbeeld om hun interpretatie van de vraag: ‘Van welke pasta ben jij gemaakt?’ Dat leverde prachtige inzendingen op, waarvan er hier een paar verzameld zijn:

ba15ba16ba17ba18ba19ba20ba21ba22

Meer over deze campagne vind je op de speciale website Di che pasta sei fatto. Heerlijk om vandaag en alle andere dagen van het jaar inspiratie op te doen!

Van Saskia krijgen Culy-lezers wekelijks een Italiaanse culinaire tip, van een nieuw koffieadresje in Rome tot het beste wijnbarretje van Venetië. Tussendoor kun je je dosis Italiaans op peil houden via Ciao Tutti. A presto!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.