Redactie
Redactie Inspiratie 4 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy Italia: het verleidelijkste adresje van Rome

Voor de Culy Italia rubriek schrijft Saskia Balmaekers, Italië-expert en blogger van Ciao Tutti haar favoriete Italiaanse recepten, hotspots en tips. 

Voor wie na een bezoek aan Rome thuis wil nagenieten van bijzondere culinaire souvenirs, is de delicatessenzaak van de familie Volpetti een absolute aanrader! Zodra je hier over de drempel stapt, word je warm onthaald met de ene na de andere kaas die ‘je echt even moet proeven’. Daarna tronen vader en zoon je mee naar de worsten, hammen en salami’s, naar het verse brood, de koekjes, de aceto balsamico

VolpettiVolpetti3

De Volpetti’s staan vooral bekend om hun heerlijke pecorino romano, de Romeinse versie van de pecorino, met een zwarte korst en een iets pittiger smaak dan de gewone variant. De kaas is afkomstig van de schapen die op de weiden rondom de stad grazen en wordt aan een strenge keuring onderworpen.

Al proevend en pratend met de eigenaren heb je binnen no time een enorme tas vol culinaire cadeautjes om thuis de smaak van Rome nog even vast te houden. Mocht je nog pap kunnen zeggen na je bezoek aan Volpetti, dan vind je om de hoek van de winkel een tavola calda, een klein eethuisje, dat door de Volpetti’s wordt gerund. Je kunt er terecht voor een snelle lunch, een broodje of een stuk pizza.

Volpetti2

De gerechten worden uiteraard allemaal gemaakt met de smakelijke ingrediënten uit de winkel. Het kan dus zomaar gebeuren dat je na de lunch nogmaals de winkel binnenstapt omdat je dat ene lekkere kaasje dat je zojuist hebt geproefd nog niet had ingeslagen… Verleidelijk lekker!

Overigens is Volpetti in 2011 uitgeroepen tot één van de tien lekkerste delicatessenzaakjes in Rome door The Guardian.

Volpetti (delicatessenwinkel)
Via Marmorata 47, Rome

Volpetti Più (tavola calda)
Via Alessandro Volta 8 (hoek met de Via Marmorata), Rome

Van Saskia krijgen Culy-lezers wekelijks een Italiaanse culinaire tip, van een nieuw koffieadresje in Rome tot het beste wijnbarretje van Venetië. Tussendoor kun je je dosis Italiaans op peil houden via Ciao Tutti. A presto!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.