Redactie
Redactie Inspiratie 12 feb 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy interviewt: de fashionable Franse cateraar Angèle Ferreux-Maeght

Via Le Cordon Bleu ontmoet Culy’s Marina veel mensen in de internationale culinaire wereld. Zo kwam ze in contact met de nieuwe hippe (gezonde) cateraar Angèle Ferreux-Maeght. Marina interviewde haar speciaal voor Culy.nl.

Angèle Ferreux-Maeght, een mondvol, maar absoluut een naam om te onthouden. Deze culinaire dame stond al met al haar frisse recepten in de Franse Glamour, en koken voor grote merken als Christian Dior, Kenzo en Isabel Marant is haar ook niet vreemd. Culy’s Marina stelde vijf vragen aan deze inspirerende jonge cateraar die de meest gekke (gezonde) combinaties verzint.

Angele festival.

Hoe ben je een kok geworden? En vooral: hoe ben je je zo gaan specialiseren in gezond eten?

Mijn oma is een goede kok. Ze probeert ‘van alles met alles’. Ze heeft echt mijn smaak uitgebreid en mij haar keukengeheimen geleerd. Na een paar jaar lekker eten, merkte ik dat ik me niet fit voelde en dikker werd. Ik besloot een een detox kuur te houden met Celeste Candido (een Franse detox-pionier), op aanraden van mijn moeder. Dat nieuwe ‘dieet’ was echt een opluchting; ik voelde me direct veel beter. Celeste en ik begonnen samen te werken, ze leerde me alles over voeding en de relatie van eten met onze gezondheid. Het leek me een leuke uitdaging om te koken met pure ingrediënten en zonder boter, suiker en gluten.

Waar haal jij je inspiratie vandana?

Ik haal mijn inspiratie uit de natuur. Voordat ik een salade maak, zoek ik ingrediënten uit die ook goed bij elkaar passen qua kleur. Het oog wil natuurlijk ook wat… Ik mix daarvoor bijvoorbeeld wortels met rode kool, zoete aardappels en sinaasappelsap.

garden flower

Je komt op de meest prachtige plekken voor je cateringbedrijf, wat was het leukste tot nu toe?

De mooiste ervaring was bij La Base, een concert speciaal voor jonge getalenteerde artiesten. Ik kookte daar voor 2000 man tijdens een gigantisch groot concert. Ook ben ik gek op mode, en was laatst ontzettend blij toen ik voor het hippe label Isabel Marant de catering mocht verzorgen. De modehuizen Kenzo & Dior volgen nog. Het leuke is dat ik veel vrijheid krijg en zo creatief kan zijn, zonder grenzen.

Wat zijn je specialiteiten?

Toetjes zonder suiker, boter en bloem & salades. Healthy, dus!

Angele cupcake.chees cake lactose free 5mini cake.

Heb je tips wat betreft leuke culinaire plekken?

San Francisco: Ferry building market. Een te gekke markt waar ik vroeger Franse yoghurt verkocht. Alles is biologisch en lokaal.

Rio: Het restaurant Aprazivel voor het fantastische uitzicht. Vergeet niet een Açaí vrucht met honing te eten. Fantastisch lekker.

Sydney: Sydney loopt echt voorop qua sapjes; zoek daar dus absoluut leuke sapbarretjes. Zeker de moeite waard

Parijs: Grand Appetit voor authentiek macrobiotisch eten, L’ami Jean voor echte gastronomisch verrassingen en Pousse Pousse voor de verse sapjes. Ook een fijne tip: je kunt bij L’Épicerie Générale (43 Rue de Verneuil), een fijn organisch lunchtentje, mijn salades, soepen en cakes eten.

Angèle 16

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.