Redactie
Redactie Inspiratie 1 nov 2011
Leestijd: 1 minuut

Culy goes Italy: Zoetigheid uit Valle d’Aosta

Voor Culy zijn wij op reis geweest naar Valle d’Aosta, een streek in Noord West Italië. Valle d’Aosta ligt in een dal in het midden van de Alpen. In dit artikel laten we alle zoetigheden de revue passeren, die we tegen zijn gekomen tijdens onze reis.

Op onze culinaire reis hebben we natuurlijk ook heerlijke desserts gegeten en andere zoetigheden uit Valle d’Aosta.Je moet even twee keer kijken maar dan zie je dat dit echt chocolade is…!

Dit dessert was echt mijn favoriet. Heel zoet maar erg lekker. Het is een top en een bodem van bladerdeeg die gekaramelliseerd zijn, daartussen in zit vanille ijs & slagroom en op het bord eromheen ligt een saus van karamel. Je tanden vielen uit je mond van de zoetigheid, maar zo lekker!

Dit is een welbekend dessert, de pannacotta met chocolade saus. Hij was heerlijk van smaak, stevig en niet te zoet. De pure chocoladesaus gaf de finishing touch.

Crème brûlée, om dit als dessert te bestellen hoef je op zich niet helemaal naar Italië. Maar buiten het feit dat het gewoon leuk is om een reden te hebben om naar Italië te gaan, was dit ook een goede keus. Geweldige crème brûlée met een hele dikke, krokante toplaag.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.