Redactie
Redactie Drinken 1 nov 2011
Leestijd: 1 minuut

Thee in de vorm van een hartje

Cool concept voor de theeliefhebbers onder ons: Green Tea Hearts, oftewel Groene Thee Hartjes. Groene thee dus, geperst in de vorm van kleine hartjes. Door het persen blijft de smaak en kwaliteit beter behouden én het ziet er natuurlijk superleuk uit! Eén hartje is goed voor een grote mok thee, afhankelijk van hoe sterk je thee drinkt.

Je doet het theehartje in een speciaal theezakje, zodat er geen stukjes thee in je mok rond gaan drijven. In het setje zit dan ook één theehartje in een theezakje. In Nederland onder andere verkrijgbaar bij warenhuis Metz&Co, verschillende Kaldi winkels, Coffee Lovers en Betjeman and Barton en online. Volgend jaar ook in bepaalde periodes te verkrijgen bij de Bijenkorf en zelfs in warenhuis Harrods in Londen.

In een giftbox (a 25 euro) zitten 4 x 10 zakjes, in elk zakje zitten 2 theehartjes. In totaal dus goed voor 80 koppen.


Test!

Culy testte de tea harts uit. Allereerst: het is een leuk concept, en grappig om cadeau te geven. De verpakking is overigens prachtig, maar wel erg kostbaar, omdat elk hartje los verpakt zit in een zakje. Maar dan: als je het zakje met het hartje in het hete water loslaat, lost het hartje binnen een seconde op, en is het gewoon losse thee. Een keer knipperen, en je hartje is weg. Da’s logisch, maar toch jammer. Daarna is het eigenlijk ‘gewone’ thee, er zit geen specifieke smaak aan; de smaak is te vergelijken met de standaard English teablend van bijvoorbeeld Pickwick.

Kortom: een geweldig cadeautje, maar puur qua theedrinken, zou ik voor normale thee gaan.Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.