Culy
Culy Inspiratie 31 januari 2016

Culy ♥ Blendle: de 5 beste culinaire artikelen in de media van januari

In deze rubriek verzamelen we maandelijks de 5 beste culinaire artikelen uit de media met behulp van Blendle. Wat lazen we in kranten & tijdschriften wat ons culy hart sneller deed kloppen?

Let op: Blendle is een betaalde dienst. Als je op de linkjes klikt, wordt je gevraagd aan te melden of in te loggen met je bestaande Blendle-account. Nieuwe Blendle-gebruikers krijgen € 2,50 euro leestegoed cadeau!

1. NRC Handelsblad: Zes tijdloze tips voor gezond eten

In 2015 is er weer eindeloos gesteggeld over eten. Veel tips zijn niet houdbaar. Dit zijn de adviezen die in 2016 wél goed blijven.
Stock healthy0002

2. de Volkskrant: Kop-tot-kont-kok Nel heeft een missie: Nederland aan het hele dier

In het restaurant van Nel Schellekens, ‘een bedevaartsoord voor koks en andere liefhebbers’, komen niet alleen brave lapjes en keurige filets op tafel. Nee, Nel serveert het hele beest, inclusief kop, staart, ballen en andere organen. De Volkskrant neemt een kijkje in de keuken.

3. De Standaard: Ga niet op dieet, eet alleen wat je écht heel lekker vindt en geniet

Van brood word je dik, van vlees krijg je kanker en van veel zitten ga je dood. Wat moet je geloven en wat mag je nog eten? Twee jaar lang ging journalist en bioloog An Bogaerts op zoek naar wetenschappelijke feiten over eten en diëten. Dat leverde deze inzichten op.

4. Quest: Omarm die boterham met hagelslag, een beetje suiker kan echt geen kwaad

Het probleem is niet dat we suiker eten, maar dat we er zo raar mee omgaan. Of we nemen bakken te veel, of we nemen er niets van. Inderdaad: beide zijn onverstandig.

5. Het Parool: Bal boven bal

In de winter is weinig zo bevredigend als een kruidige, warme, sappige bal gehakt in een noest bruin café. Waar eet je de lekkerste bal van Amsterdam?

gehaktballen

Meer lezen?

Meer culinaire artikelen lezen op Blendle? Culy’s Monique cureert, samen met Hiske Versprille van het Parool, culinair journalist Janny van der Heijden en Pauline van Uit Pauline’s Keuken het Food-kanaal op Blendle.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy ♥ Blendle: de 5 beste culinaire artikelen in de media van januari
Sluiten