Culy
Culy Inspiratie 14 jul 2013

Culinaire popcorn met wijnsmaak

Hoewel popcorn op het eerste gezicht niet de meest culinaire snack is, wordt het tegendeel toch echt bewezen met de nieuwste variant van popcornbedrijf Populence. In samenwerking met wijnhuis Kim Crawford ontwikkelden ze twee soorten popcorn met wijnsmaak: Pinot Noir Drizzle en Sauvignon Blanc Kettle.Ā 

Het idee voor het verwerken van wijn in de popcorn ontstond doordat de eerdere soorten perfect bleken voor het maken van wijn-spijscombinaties, vertelt eigenaresseĀ Maggie Paulus. Het is dan ook heerlijk om de popcorn te combineren met een goed glas van dezelfde soort wijn.

Aangeschoten worden door de popcorn? Dat zit er niet in! Het is namelijk alleen de smaak die wordt overgebracht en niet de alcohol.Ā Wel komt deze heel dicht in de buurt vanĀ the real dealĀ en smaakt de Sauvignon Blanc KettleĀ lekker fris en citrus-achtig en is de Pinot Noir Drizzle en stuk voller en rijker van smaak.

Beide soorten kun je, net als de andere smaken van Populence in de winkel in New York City kopen of online. Wel betaal je helaas ruim 25 euro voor een grote emmer, exclusief verzendkosten Ć Ā ā‚¬7,67.

Wat eten we met Kerst? Download het gratis Culy Kerst Kookboek!

Schrijf je in de voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox

Reageer op artikel:
Culinaire popcorn met wijnsmaak
Sluiten