Joyce Bielderman
Joyce Bielderman Inspiratie 9 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… culinaire hotspots van Portland, deel 2

Portland is een walhalla voor foodies. Op elke straathoek valt hier wel een restaurant, koffietent, snoepwinkel of cocktailbar te ontdekken. Culy’s Joyce ging op onderzoek uit. Wat zijn de meest lekkere plekjes?

Dit leverde een bijzondere lijst met locaties op. Van een bibliotheek vol whisk(e)y tot eten uit bijna elke windstreek. Om je vingers bij af te likken… Vandaag deel 2 van de beste culinaire hotspots van Portland. Lees deel 1 hier.

Tekst en foto’s: Joyce Bielderman

culinaire hotspots van Portland Olympia Provisions

Splinternieuw in Southeast

In 2014 was Mississippi Avenue een upcoming area, nu is Southeast dat. Tal van nieuwe restaurants, tearooms en (vintage) winkels openden hier de laatste jaren hun deuren.

De eerste in de rij was Le Pigeon. Denk aan French dining… maar dan American style. Sinds kort hebben de mensen achter Le Pigeon ook het pand ernaast omgetoverd tot een Franse eetplek. Canard is informeel en open van ontbijt tot cocktail. Jammie!

Canard Bar Portland

Portland makers

In Portland zijn ze trots op ‘hun makers’ ofwel iedereen die iets heeft opgezet wat werkt. Ondernemers zoals de mensen achter Olympia Provisions. Van kleine worstenmaker uitgegroeid tot een begrip als het gaat om allerlei soorten charcuterie.

Olympia Culy

Bij die worstenmakers kun je sinds kort ook eten. En hoe! Welk plankje je ook kiest (Chef’s Choice, Italian, French), je zit altijd goed. En wil je je eetfeestje goed afsluiten?

Ren dan vanaf Washington Street even naar de overkant voor een te gekke thee van Smith Tea. (ook zo’n maker waar Portland trots op is). De Nitro Chai Latte is een absolute aanrader!

Smith Tea Portland

Uitsmijter in Zuid

Als we het hebben over succesvolle makers uit Portland, dan mogen ook de mensen achter de SE Winecollective niet ontbreken. Al jaren timmeren ze aan de weg met hun urban winery. Ze maken zelf wijn van druiven uit Oregon. Echt wijn uit de buurt dus!

Sinds kort hebben ze aan hun winery een restaurant gekoppeld, Oui. Een dikke hit, want niet alleen eet je er fantastisch… de wine pairing is hier ook to die for zo goed!

Oui Restaurant Portland

Ga vooral voor hun gevulde eitjes. Een appetizer die ze al maakten toen ze alleen nog maar de vergunning voor hier en daar een cateringklus hadden. Of kies een vegetarisch gerecht. Want ook daar zijn ze ontzettend goed in.

Oui restaurant Portland

Ook naar Portland? Check ook www.travelportland.com voor goede (reis)tips!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.