Culy ontdekt… culinaire hotspots van Portland, deel 2

Portland is een walhalla voor foodies. Op elke straathoek valt hier wel een restaurant, koffietent, snoepwinkel of cocktailbar te ontdekken. Culy’s Joyce ging op onderzoek uit. Wat zijn de meest lekkere plekjes?

Dit leverde een bijzondere lijst met locaties op. Van een bibliotheek vol whisk(e)y tot eten uit bijna elke windstreek. Om je vingers bij af te likken… Vandaag deel 2 van de beste culinaire hotspots van Portland. Lees deel 1 hier.

Tekst en foto’s: Joyce Bielderman

In de rij

Draaien jouw vakanties ook om eten en drinken? Dan is Portland the place to be. Want halleluja… zo’n enorme dichtheid aan leuke (en vooral ook) lekkere hotspots hebben wij niet eerder bij elkaar gezien. De hoogste tijd onze absolute favorieten voor je uit te lichten. En wij zijn niet de enige. Ook de inwoners van Portland staan ervoor in de rij!

por_que_no_buiten_rij_klein

Mexicaans… waarom ook niet?
Division Street is de eetstraat van de stad (ga er vooral een hapje te eten). Toch is het verstandig ook een paar andere plekken aan te doen. North Mississippi Avenue bijvoorbeeld. Een (winkel)straat in opkomst. En als je dan lekker wat trek bij elkaar gewandeld hebt, sluit je aan in de rij voor het kleurrijke Taqueria ¿Por Que No?. Wat ons betreft de beste Mexicaan van de stad. Voor een paar dollar eet je een taco en in het weekend is er een brunch menu. Maak je dish af met een horchata of margarita en je kan er weer helemaal tegen.

Alternatief: Geen zin om te wachten? Loop dan door naar het food cart plein verderop. Ook daar eet je heerlijk Mexicaans.

taco_kleinpor_que_no_interieur_klein

Een wand vol whisk(e)y
Meer dan 1500 flessen gedistilleerd en likeuren staan opgesteld aan de enorme wand achter (en aan de zijkant van) de bar. Toch kunnen in de Multnomah Whisk(e)y Library hooguit 65 man zitten. En aan de bar hangen doen ze hier niet. Verwacht dus een rij. Maar ga er vooral in staan. Deze bar is het wachten meer dan waard! De sfeer is heerlijk – denk roaring twenties gentlemen’s club met heerlijke stoelen – het personeel is vakkundig en het menu ellenlang. Want naast whisk(e)y kun je ook voor cocktails, wijn, bier en zelfs iets lekkers te eten gaan. Voor je het weet wil je nooit meer weg!

Alternatief: Je kan ook je nummer achterlaten (ze bellen je echt!) alvast een cocktail aan de overkant drinken bij Kask.

whiskey1_kleinkask_klein

Tasty ‘n Alder
Ontbijt, brunch, lunch, diner, gebak, bier, wijn en cocktails. Als je wilt kun je bijna 24 uur per dag etend en drinkend doorbrengen bij Tasty ’n Alder. Dit neighbourhood restaurant serveert al het eten family style. Dit betekent zoveel als dat de gerechten niet te ingewikkeld (maar wel lekker) zijn en ze op tafel worden neergezet wanneer ze er in de keuken klaar mee zijn. Omdat het daardoor soms even kan duren voordat de andere bestellingen geserveerd worden, is je portie delen met je tafelgenoten hier heel normaal. En wel zo gezellig.

tasty_aldertasty_alder_food

Alternatief: Heb je nog plek voor wat lekkers over? Duik dan verderop bij Cacao naar binnen voor een reep chocola!

cacao_klein

Alles in één blok
Dat toeristen graag in het Ace Hotel verblijven, is niet verwonderlijk. De komst van het hotel heeft de wijk een enorm verbeterd. En ervoor gezorgd dat er meer smakelijke concepten rondom het Ace te vinden zijn. Zo kun je vanuit de lobby de lekkerste koffie scoren (bij Stumptown Coffee Roasters) en sla je linksaf, dan kom je uit bij Clyde Common. Een restaurant waar ook de Portlanders zelf graag eten. Onlangs is er een nieuw concept toegevoegd, Pépé Le Moko. Dit is letterlijk een underground bar (je zit in een kelder) waar je naartoe gaat voor een klassieke cocktail.

clyde_commons_dish2_klein

Alternatief:  Steek de straat over en loop het kleine winkelcentrum in. Hier zit Quin, de beste snoepmaker in town.

quin_bewerkt2_klein

Krijg je er maar niet genoeg van? Meer smakelijk tips vind je ook in ons eerste artikel over Portland.