Zelf cashew yoghurt maken: zo doe je dat

Yoghurt maken van cashewnoten. Voor de één klinkt het verrukkelijk, de ander moet misschien nog aan het idee wennen. Cashew yoghurt is het perfecte alternatief als je geen zuivel mag of veganistisch eet. Want zeg nu zelf: in het rijtje vegan ijs en kaas van noten klinkt cashew yoghurt best wel logisch.

Plantaardige yoghurt van cashewnoten

Plantaardig eten wint steeds meer terrein. In restaurants, maar ook in het aanbod in de supermarkten. Het zuivelschap lijkt wekelijks een ruimer aanbod te krijgen met plantaardige opties (notenmelk bijvoorbeeld), maar ook de falafel, hummus en andere vegan opties breiden gestaag uit.

In de supermarkt kun je genoeg plantaardige yoghurt vinden, zoals sojayoghurt of kokosyoghurt, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken. Van cashewnoten, bijvoorbeeld! Het duurt wel even om de cashewnoten te weken, maar verder is het een fluitje van een cent en dan heb je een super romige yoghurt!

cashew yoghurt

Cashew yoghurt maken

Je moet het op zijn minst een keer hebben geprobeerd om te kunnen zeggen wat je ervan vindt. Snel richting de supermarkt dus (als je de ingrediënten nog niet in huis hebt dan).

Ingrediënten (voor twee personen)

  • 150 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels honing of agavesiroop (plus extra voor bij het serveren!)
  • Een snufje zout

En dan?

  1. Zet de cashewnoten in een bakje met water en laat dit gedurende de nacht lekker weken, zodat ze zacht worden.
  2. Giet ze na een nachtje weken af en bewaar het vocht.
  3. Doe de geweekte nootjes in de blender samen met het citroensap, de honing of agavesiroop en het zout.
  4. Pureer het geheel en voeg wat van het vocht toe als het mengsel te dik is.

En voilá! Het moet even een nachtje weken, maar dan heb je ook wat. Tip van ons: maak een grote batch voor de hele week in één keer. Je kunt de yoghurt makkelijk (afgedekt) een week bewaren in de koelkast.

Heerlijke recepten bij jouw homemade yoghurt

Cashewnoten

Reageer op artikel:
Zelf cashew yoghurt maken: zo doe je dat
Sluiten